avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contributii pentru norma partiala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contributii pentru norma partiala

Buna ziua!

Pentru un angajat cu norma partiala de 4 ore cum se platesc contributiile la Stat?

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2025
Alina Denisa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:54, 9 Iulie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Suprataxarea la part time: Din ianuarie 2025, CAS și CASS se plătesc ca pentru un salariu minim de 3.750 lei
www.avocatnet.ro/articol_686...
Va multumesc frumos!
Bună! Eu am încheiat un CIM de 8ore/zi (serviciul de bază ) și doresc să mai închei un CIM cu un alt angajator cu 2 ore/zi. În acest caz, angajatorul la care voi fi cu norma parțială, va achita taxele tot la nivelul salariului minim sau vor fi alte taxe mai mici (scutiri) ținând cont ca mai am un job cu norma întreagă?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul in care se realizează în cursul aceleiași luni venituri din salarii sau asimilate salariilor în baza a două sau mai multe contracte individuale de muncă, iar baza lunară de calcul cumulată aferentă acestora este cel puțin egală cu salariul de bază minim brut pe țară, contributiile se platesc asupra salariului din c.i.m. cu timp partial.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru a ma angaja consilier juridic la o primarie ce conditii ... marcel.damaschin marcel.damaschin Pentru a ma angaja consilier juridic la o primarie, eu, eu, ce conditii trebuie sa indeplinesc? In afara dovezii de absolvent de drept. Multumesc. (vezi toată discuția)
Cim cu 2 zile de lucru rominaduca rominaduca Urmeaza sa angajam o persoana, cu program de lucru 2 zile pe saptamana(zile lucratoare), 8 ore pe zi. Imi spuneti va rog cum se calculeaza contributiile CAS ... (vezi toată discuția)
Se aplica lunar excepția de suprataxare pt anagajatii cu mai ... Chloej Chloej Pentru angajatii cu mai multe cim-uri part-time, se aplica lunar excepția de suprataxare? Daca îndeplinesc cerintele mentionate (vezi toată discuția)