avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligativitate repartitoare caldura/ contoare apa?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligativitate repartitoare caldura/ contoare apa?

Buna ziua!

In blocul in care locuiesc repartizarea cheltuielilor se face in functie de suprafața utila, care ne dezavantajează foarte tare (apartament mare, dar noi tinem caldura data la minim pentru ca suntem o familie de pinguini și ne place frigul). Exista vreun temei legal, reglementare care sa îmi permită sa cer asociației introducerea de repartitoare de caldura / contoare de apa /, sau măcar sa pot sa îmi pun eu, dacă ceilalti nu vor? Mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:08, 25 Septembrie 2022
Buna ziua! NU exista, a fost doar o lege amanata si iar amanata,, care se pare ca nu isi va mai produce efectele nici aceea,, sens in care singura varianta este hotararea adunarii generale a proprietarilor. Presupun ca nu sunteti singurul apartament in situatia aceasta.
A existat lege care impunea obligativitatea instalarii de aparate indiivduale contorizat consum utilitati cu termen decembrie 2022,dar urmare deciziei CE termenul a fost prelungit nedeterminat
Hotararea instalarii de aparate individuale consum utilitati se adopta de catre participantii la adunarea generala
Sensibilizati vecinii si daca gasiti sustinatori,convocati adunare generala si supuneti discutiei oportunitatea instalarii de aparate individuale de contorizat
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt presedintele asociatiei de proprietari bloc 117c, ... radulescuecaterina radulescuecaterina Buna ziua, Sunt presedintele Asociatiei de Proprietari bloc 117C, sc.B si va solicitam pe aceasta cale sa ne spuneti daca: \"Asociațiile de ... (vezi toată discuția)
Contorizare pe apartament a consumului de energie termica buna ... hilda ion hilda ion Contorizare pe apartament a consumului de energie termica Buna ziua. Sunt proprietarul apartamentului unde locuiesc. Intr-o adunare generala asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. as dori sa stiu cum pot trece de la sistemul pausal ... stefaniast stefaniast Buna ziua. As dori sa stiu cum pot trece de la sistemul pausal la sistemul contorizat, in bloc exista contoare, dar nu se tine seama de ele si toti platim la ... (vezi toată discuția)