avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Bună ziua, as vrea sa știu ce acte îmi trebuie pt ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Bună ziua, as vrea sa știu ce acte îmi trebuie pt casatorie ...

Bună ziua, as vrea sa știu ce acte îmi trebuie pt casatorie cu cetățean grec in Grecia eu fiind cetățean roman, am întrebat la primăria in Grecia unde va avea loc cununia și mi au cerut "licenza de căsătorie" dar în România îmi spun ca nu exista, decât anexa 9 sau certificat de celibat, dacă le cer din România le pot traduce în România sunt valabile apoi în Grecia? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 13:14, 2 Octombrie 2022
De preferabil sa le traduceti in tara in care aveti nevoie, intrucat actele trebuie ulterior legalizate de un notar. Anexa 9 este de fapt o adeverinta de celibat, din care rezulta daca ati mai fost sau nu casatorit si daca in prezent indepliniti conditiile romane de a va casatorii. Sveti nevoie si de actul de identitate valabil, de certificatul de nastere, dupa caz daca ati mai fost casatorit sentinta de divort. Intrebati la starea civila din Grecia de ce alte acte mai aveti nevoie. La noi se da si o declaratie pe proprie raspundere. Intrebati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria intre un cetatean roman si unu cetatean grec ce acte sunt necesare si care este valabilitatea acestor acte? sylvye sylvye Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti sa imi explicati ce acte sunt necesare pentru casatoria intre un cetatean roman si unul grec? Casatoria ... (vezi toată discuția)
Căsătorie cu cetățean grec Petcuta Petcuta Buna seara,sant romanca am sotul decedat si 2 copii majori ,vreau sa ma recasatoresc in grecia cu cetatean grec .Puteti sa-mi puneti ce acte trebuie sa-mi scot ... (vezi toată discuția)
Casatoria unui cetatean roman in olanda cu un cetatean olandez marduc marduc Buna ziua ! Ma numesc Marius si sunt din Galati. As dori o informatie clara de la dumneavoastra!!! Sunt cetatean Roman si doresc sa ma casatoresc in Olanda cu ... (vezi toată discuția)