La divort nu am stiut ca pot avea dreptul sa imi vizitez copilul incredintat sotului.Ce pot face acum dupa 6 ani sa-l pot vizita,deoarece tatal nu-mi permite?Ma pot adresa singura tribunalului sau doar prin intermediul unui avocat?
Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca pot sa obtin dreptul la vizita dupa 6 ani de la divort,perioada in care am platit pensie alimentara(si platesc), mi_am vazut fetita doar de doua ori la domiciliul tatalui ei si in rest pe ascuns dar fara sa iau contact cu ia.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2010 George, Avocat
Programul de vizitare este una, incredintarea este alta.
Avand in vedere situatia de fapt, ca minora este de 6 ani incredintata tatalui si ca in aceasta perioada, in afara de plata pensiei de intretinere la care a fost obligata prin hotarare mama minorei, aceasta nu s-a implicat in viata minorei, legaturile cu aceasta au fost practic nule, o cerere de reincredintare a minorei va fi respinsa cu succes.
Eu va recomand sa va angajati un avocat care sa redacteze actiunea pentru stabilirea unui program de vizitare al minorei si care sa va asiste in acest proces, respectiv sa va sfatuiasca in ceea ce priveste comportamentul pe care sa-l aveti fata de minora, macar de acum incolo daca nu ati facut-o pana acum.
Succes! ;)