avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara, Cum imi pot impiedica sotia sa ma ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara, Cum imi pot impiedica sotia sa ma inregistreze audio/video ...

Buna seara,

Cum imi pot impiedica sotia sa ma inregistreze audio/video in apartamentul nostru proprietate comuna?
Mentionez ca a instalat fara acordul meu un sistem de supraveghere cu o firma autorizata. Practic am camere in sufragerie, hol, bucatarie.
Suntem in proces de divort..Nu a fost initiat partajul.
Poate fi considerata atingere a domiciliului si vietii private.cf L286/2009 art 226? Unde as putea sa ma adresez?

Multumesc!
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Până la incriminarea soției e cale lungă. Puteți face plângere penală împotriva ei și a firmei care a instalat camerele fără acordul dumneavoastră (dacă nu vi l-ați dat), să folosiți asta la divorț și ulterior să vă retrageți plângerea.

Foarte util într-un proces de divorț ar fi un ordin de protecție provizoriu, independent dacă faceți sau nu plângere penală, pentru violență psihologică, care include și "supravegherea locuinței, a locului de muncă sau a altor locuri frecventate de victimă". Vedeți art. 4 lit. b din Legea nr. 217/2003.

ionut.nechifor a scris:

Buna ziua,

Va multumesc mult pentru promptitudine. Revin cu unele mentiuni, consider relevante pentru un plan de actiune eficient.
Camerele nu sunt ascunse, au fost instalate de o firma autorizata la solicitarea sotiei, dar fara acordul meu.
Mai mult decat atat sotia imi refuza accesul la inregistrarile efectuate.
Nu doresc incriminarea sotiei, ci doar protejarea dretului meu la intimitate.Mai exact doresc sa pot demonta camerele fara sa pot fi acuzat de distrugerea bunurilor comune, ar fi cel mai elegant cred sa le demonteze chiar firma
montatoare, care nu a respectat conditiile legale prealabile.
Intentia declarata a sotiei este protectia locuintei, intentia reala este de a putea folosi inregistrari, eventual scoase din context, ca probe in procesul de divort, unde principala disputa este pe programul de vizitare minori, copiii urmand sa locuiasca cu mama in proprietatea comuna . Dorinta exagerata a sotiei este sa asiste la toate interactiunile mele cu minorii, desi inteleg, practica judecatoreasca acorda dreptul tatalui de a vizita minorii fara a fi conditionat de prezenta obligatorie a mamei.
Firma montatoare, avand in vedere ca locatia este o coproprietate (in contractul de cumparare al apartamentului sunt doi coproprietari eu si sotia) nu avea obligatia legala sa se asigure in prealabil ca exista acordul scris al tuturor proprietarilor?M-as putea indrepta impotriva montatorului?

Multumesc!

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Interesant subiect! Si mai interesante au fost raspunsurile! Ce am inteles eu: e ok sa fie montate camere de filmare (e gresit spus de supraveghere, protectia/prevenirea se face intai pe perimetru! ) in apartament. Cei care ati raspuns n-ati avea nicio problema, ar fi normal sa fiti filmati 24/24, indiferent in ce ipostaze?! Nu mai continuu.... va las imaginatia sa lucreze!
Eu nu cred că am zis că e OK, dimpotrivă. :)

DlGoe a scris:

Interesant subiect! Si mai interesante au fost raspunsurile! Ce am inteles eu: e ok sa fie montate camere de filmare (e gresit spus de supraveghere, protectia/prevenirea se face intai pe perimetru! ) in apartament. Cei care ati raspuns n-ati avea nicio problema, ar fi normal sa fiti filmati 24/24, indiferent in ce ipostaze?! Nu mai continuu.... va las imaginatia sa lucreze!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sunteti barbat adevarat, dati-le singur jos. Sa va dea ea in judecata ca de ce le-ati dat jos.

Altfel s-ar putea sa va judecati vreo patru-cinci ani pe tema camerelor, iar rezultatul procesului este nesigur.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Era necesar si acordul dumneavoastra de vointa, in vederea montarii camerelor de supraveghere.

Neexistand acest acord, puteti indeparta acele camere CCTV.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Filmati si inregistrati in casa inchiriata cu camera ascunsa DanDareNew DanDareNew Buna ziua, Locuiesc impreuna cu familia intr-o casa in chirie de aproximativ trei luni. Casa este prevazuta cu sistem extern de supraveghere video (nu apare ... (vezi toată discuția)
Vecinul ma hartuieste si ma filmeaza Darcleu Darcleu Buna ziua, de 4 ani s-a mutat o familie langa noi. Au inceput cu procese pentru pamant, ne-au trimis sanepidul pentru cocina de porci,controale pentru fosa ... (vezi toată discuția)