avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Brazii înalți ai vecinului care pun în pericol casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Brazii înalți ai vecinului care pun în pericol casa mea

Bună ziua. Am o casă de vacanță la munte cu acte în regulă. În curtea vecinului, la circa 8 m de casa mea (circa 4 metri de la gardul ei) are patru brazi înalți de vreu 20 de metri. Furtunile puternice din ultimul timp îmi pun casa și viața noastră în pericol, pentru că vântul bate spre noi și probabil brazii bătrâni vor prăbuși pe casa mea (sper ca să nu fiu înăuntru). Am vorbit cu ei dar nu vor să-l taie. Am făcut o poliță de asigurare pe casă, care ar acoperi o parte din eventualele pagube. Am solicitat primăriei să-i trimite o sesizare oficială, dar primăria spune că fiind proprietate privată, nu are dreptul. Ce se întâmplă dacă cad brazii pe casa mea, eventual dacă suferim accidentare în casă în acest timp? Vecinul poate fi tras la răspundere? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:59, 6 Octombrie 2022
Vecinul va putea fi tras la răspundere daca pica pe casa dvs.
Acuma nu exista biciun temei sa il obligati sa ii taie.
Nici instanta nu il va obliga daca il dati in judecata.
In situatia nefericita ca arborii vor produce pagube,prejudicii dv sau proprietatii,bunurilor dv,vecinul poate sa raspunda in fata legi
Daca detineti asigurare facultativa,este de preferat sa aveti si asigurare pe bunuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copaci periculosi pentru siguranta robertariana robertariana Buna ziua, Vecinul de la tara detine in curtea casei trei arbori foarte inalti aprox 20 metri inaltime.Acestia sunt exact langa gardul ce desparte ... (vezi toată discuția)
Copaci bătrâni Ionuț A1988 Ionuț A1988 Vecinul de vis-a-vis are în curte chiar lângă gard 2 brazi de vreo 70 de ani și înalți de aproximativ 15 metri,iar strada dintre noi are cam 5 metri.Deci ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinul ContSters61389 ContSters61389 Am o casa de vacanta la Busteni, iar un vecin are in curte un brad de aprox. 25 m inaltime, aflat la 14 metrii de casa mea. Bradul se afla pe o panta ... (vezi toată discuția)