avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua. Sunt inspector SSM si SU la o firma. De ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua. Sunt inspector SSM si SU la o firma. De curand a fost ...

Buna ziua.
Sunt inspector SSM si SU la o firma. De curand a fost un accident de munca la noi si eu am dat o declaratie in care am specificat ca nu am antedcedente penale desi acum 12 ani am primit o amenda penala pentru inselaciune. Nu s-a soldat cu cazier, doar politia ma are in evidenta lor.
Poate sa ma descopere cineva de la Itm, procurorul sau seful meu ca am mintit ca nu am antecedente penale?
Si ce pot pati mai departe?
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:10, 14 Octombrie 2022
Ar fi intervenit reabilitarea de atunci pentru fapta dvs de acum 12 ani.
Condamnatului reabilitat i se anuleaza antecedentele penale, nu mai are astfel de antecedente si, ca urmare, daca savarseste o noua infractiune, este considerat infractor primar, nu va fi recidivist, i se pot aplica dispozitiile privind suspendarea executarii pedepsei pentru o noua infractiune etc.
Dosarul de cercetare a AM poate ajunge, dupa caz, la parchet, pentru cercetarea penala a evenimentului produs.
Procurorul de caz poate avea acces la evidentele politiei.
Chiar daca a intervenit reabilitatea (aveti document scris in acest sens?) credibilitatea dvs. poate fi pusa la indoiala (si ma refer la celelalte aspecte declarate comisiei de cercetare AM).
In cadrul cercetarii penale, vi se va lua o noua declaratie. Nu cred ca este bine sa ascundeti in continuare amenda penala primita.
In dosarul dvs. de persoanal existent la firma ar trebui sa se regaseasca si un document legat de amenda penala primita. Cand ati fost desemnat lucrator ssm-su in firma, in mod normal trebuia sa declarati amenda penala primita, lasand la latitudinea angajatorului semnarea deciziei, in cunostinta de cauza.
Ultima modificare: Duminică, 9 Octombrie 2022
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Buna ziua.

Dar daca acum 12 ani am avut dosar penal si am primit o amenda penala drept consecinta a faptelor mele acum daca primesc o pedeapsa ca nu am respectat normele muncii si de aceea a avut loc accidentul, ce se intampla? Mi se adauga la pedeapsa asta (daca primesc) si aceea de acum 12 ani. Adica, asa cum am mai auzit, se aduna pedepsele? Desi atunci a fost doar o amenda. Si mi se aduce in discutie despre ea?
Mentionez ca la cateva luni dupa ce am primit amenda acum 12 ani aveam cazierul curat.
Ce inseamna reabilitarea? Ca am cazierul curat?
Va multumesc pentru raspuns!
In functie de nerespectarile art. de lege care vi se pot atribui, se stabileste sanctiunea aplicata, care poate fi penala, civila, penala si civila, administrativa. Daca nu dvs. sunt si victima sau daca nu s-auinregistrat deces sau invaliditate, nu cred sa fie vorba de caz penal. Poate fi vorba de o noua amenda penala.
Reabilitare inseamna ca exista o hotarare judecatoreasca prin care se curata cazierul.
Nu detaliati evenimentul produs, nici ce vi se imputa dvs. in dosarul de cercetare/ PV de cercetare AM, nici daca ati platit sau nu amenda penala de care amintiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecedente penale ? quasimodo821 quasimodo821 in anul 2007 am fost cercetat pentru furt calificat ,mi s-a facut dosar penal, prejudiciul fiind mic , am recunoscut fapta si am primit o amenda administrativa ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima andrei 4 us andrei 4 us sal, ma poate ajuta cineva cu o nelamurire. am 40 de ani si am avut un accident auto. in urma accidentului a decedat o persoana. urmeaza sa se stabileasca in ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - fara permis syberia_sims syberia_sims Buna ziua, Un prieten de-al meu a avut accident aseara. Conducea o motocicleta inmatriculata dar nu avea permis. a mai fost prins conducand fara permis in ... (vezi toată discuția)