avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua ! As dori sa stiu cat este salariul minim pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua ! As dori sa stiu cat este salariul minim pe economie.. ...

Buna ziua ! As dori sa stiu cat este salariul minim pe economie.. si daca bonurile de masa se impoziteaza!?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:19, 13 Octombrie 2022
Am scris undeva ca este obligatorie ?

Legea menționează clar ca persoanele angajare incepând cu 01.06. au salariul de 2750..
Nu toate.... Doar cele pentru care se doreste acordarea acestei facilitati, cei 200 de lei netaxabili. In rest salariul minim pentru anul 2022 este tot 2550. Din felul in care puneti dumnevoastra problema se intelege ca TOTI angajatii trebuie sa aiba 2750.
Mai jos un citat din Dantes Nicolae Bratu:
"Inspectorul general de stat, Dantes Nicolae Bratu, răspunde celor mai frecvente întrebări referitoare la recentele modificări legislative privind majorările salariale:
2. Negocierea salariului la minimum 2750 lei este obligatorie începând cu 01.06.2022?
Angajatorul poate stabili un salariu de 2.550 lei pentru persoanele nou-angajate în perioada 1 iunie – 31 decembrie 2022 inclusiv, caz în care nu va beneficia de facilitățile fiscale prevăzute de actul normativ.
4. Dacă nu se dorește beneficierea de facilitați, se poate acorda, de la 1 iunie, salariul de 2550 lei unui nou angajat?
Da, angajatorul poate stabili un salariu de 2.550 lei pentru persoanele nou-angajate în perioada 1 iunie – 31 decembrie 2022 inclusiv, caz în care nu va beneficia de facilitățile fiscale prevăzute de actul normativ."
Nu mai stiu sincer cu ce argumente sa vin, nu mi se pare in nici un fel interpretabila ordonata, pozitia ITM e clara, pozitia Inspectorului general de stat e clara.
Nu am scris ca toti .. nu mai interpretati eronat raspunsurile postate ...Legae este clara pentru persoanele noi angajate incepand cu 014.06.2022 .

Inspectorul general nu tine loc de lege ...
Interpretarea Inspectiei Muncii a unei ordonante referitoare la legislatia muncii inclin sa cred ca este mai corecta decat interpretarea mea sau a dumneavoastra pana la urma. Nu pot sa cred ca avem o discutie in contradictoriu referitoare la salariul minim brut pe tara. Inspectia Muncii, ITM-urile fac des precizari referitoare la anumite legi.... interpretabile. Explica ce si cum interpreteaza si verifica. De data asta au dreptate, ordonanta e foarte clara, chiar daca in general nu am mare incredere in capacitatea functionarilor publici romani de a gandi si interpreta. Asa cum spuneati, hai sa nu dezinformam.
Eu nu m-am referit la salariul minim brut pe tara .. postati raspunsul meu in acesta privinta ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim de la 1 iunie va fi obligatoriu de 2750 lei pentru ... Oana.Musceleanu Oana.Musceleanu Salariul minim de la 1 iunie va fi obligatoriu de 2750 lei pentru noii angajati? Sau e tot de 2550 lei cu posibilitatea cresterii nivelului cu cei 200 lei ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu brut conform oug 67/2022 Ale232 Ale232 Buna ziua, Cum pot modifica salariul brut din contract la 2750 conform OUG 67/2022, daca am avut o angajare in luna Iunie, insa nu am aplicat noua varianta ... (vezi toată discuția)
În ce priveşte salariul minim brut stabilit de la 1 ianuarie ... Chloej Chloej În ce priveşte salariul minim brut stabilit de la 1 ianuarie 2022, la suma de 2.550 lei lunar, fără a include sporuri și alte adaosuri, pentru un program ... (vezi toată discuția)