avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament primit, fara acte la notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament primit, fara acte la notar

Ma aflu intr-o situatie putin mai atipica . Am intrat in posesia cheilor si a actelor unei garsoniere in urma decesului unei persoane.

Proprietara din acte a decedat acum mai multa vreme insa a fost lasat mostenire catre un alt domn. Acest domn nu a facut actele de succesiune si ulterior a decedat si acesta lasand mostenire mai departe fiicei acestuia actele garsonierei. Aceasta cand a aflat de mostenire , cand a fost informata ca trebuie sa plateasca intretinerea a spus ca nu vrea nimic de a face cu apartamentul respectiv si mi-a trimis mie prin curierat rapid toate actele si cheile si ca sa mi-l dea mie , dar ca nu vrea sa faca nimic la notar , eu nici macar nu o cunosc pe aceasta doamna ,doar sunt administrator la acel bloc.

Se poate face ceva ca sa pot intra oficial in proprietatea garsonierei ?
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2022
Mytro, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Draga Mytro , s-a explicat clar aici , te-ai pricopsit cu o pacoste . Omul e schimbator , poate dupa "n" ani de "posesie si proprietate" persoana indreptatita pentru mostenire cu toate ca acum nu vrea sa auda dar poate in viitor dupa ce vei investi in garsoniera isi va schimba opinia si va face toate demersurile pentru intrarea in posesie prin succesiune , Va veni la usa si te va evacua . Si atunci ?
Personal nu inteleg lipsa de interes a mostenitoarei de drept , e o adevarata pleasca , Cu siguranta cineva din apropiati o va determina sa accepte mostenirea si chiar daca nu are resurse financiare momentan se poate imprumuta pe termen scurt pentru plata tuturor costurilor si ulterior pentru un castig inzecit din vinzarea garsonierei .
Mai bine fii tu acea persoana si convinge-o sa te ocupi personal de mostenire cu procura etc
acest răspuns util
Nimic inafara de laptele matern nu e gratis pe lumea asta. Probabil ca vrea sa transfere costurile pe dvs si apoi cand s-a vazut cu sacii in car, da-l in ............ masii pe morar.
acest răspuns util
Înțeleg că e moștenitoarea legală a unui moștenitor testamemtar, deci nu are decât 6 luni să se hotărască (și asta doar dacă termenul de 6 luni nu a fost irosit de tatăl său, mostenitorul testamentar, acum defunct și el). Domnul poate merge pe uzucapiune (să discute cu un avocat ce are de facut să-și creeze aparența de proprietar), știind însă că oricând în timpul posesiei sale înainte de împlinirea termenului primăria își poate aduce aminte de această succesiune vacantă.

muppetz a scris:

Draga Mytro , s-a explicat clar aici , te-ai pricopsit cu o pacoste . Omul e schimbator , poate dupa "n" ani de "posesie si proprietate" persoana indreptatita pentru mostenire cu toate ca acum nu vrea sa auda dar poate in viitor dupa ce vei investi in garsoniera isi va schimba opinia si va face toate demersurile pentru intrarea in posesie prin succesiune , Va veni la usa si te va evacua . Si atunci ?
Personal nu inteleg lipsa de interes a mostenitoarei de drept , e o adevarata pleasca , Cu siguranta cineva din apropiati o va determina sa accepte mostenirea si chiar daca nu are resurse financiare momentan se poate imprumuta pe termen scurt pentru plata tuturor costurilor si ulterior pentru un castig inzecit din vinzarea garsonierei .
Mai bine fii tu acea persoana si convinge-o sa te ocupi personal de mostenire cu procura etc

Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2022
Alexandru Surcel, Avocat
@Alexandru Surcel

Va multumesc. Da, ati inteles corect, doamna este mostenitoarea legala a unui mostenitor testamentar. Proprietara "originala" a decedat in 2018 din ce am vazut prin acte si a lasat prin testament acestui domn care era ingrijitorul acesteia, el cand a decedat toate bunurile ar fi ramas mostenie fetei acestuia care a spus ca nu vrea sa aiba nimic de a face cu asta si cu ce a insemnat el, si ne-a trimis prin fan curier din provincie de unde locuieste aceasta toate documentele si cheile apartamentului, practic ne-am trezit cu ele la usa si a spus ca sa facem ce vrem noi cu el, in conditiile in care noi doar o sunasem pentru plata intretinerii.

Referitor la faptul ca se poate trezi dupa "n" ani sa isi revendice proprietatea este cat se poate de adevarat, insa nu cred ca se va intampla, doamna a spus ca nici daca ii mergem cu notarul la usa nu va semna un act, pur si simplu vrea sa scape cu totul de acest lucru, este posibil sa fie si o intentie sa i se achite datoriile apoi sa intre in posesie, insa, la o mostenire destul de mare din punctul meu de vedere cateva zeci de mii de euro cat este o garsoniera + alte terenuri in provincie , nu cred ca se incurca pentru 1-2 mii euro datorie, pe langa asta dupa cum am spus doamna a trimis in original toate actele, certificate de deces , casatorie , testamente etc , cred ca i-ar fi destul de complicat sa se apuce peste 3-4-5 ani sa faca aceasta succesiune.

Ca o concluzie finala voi inchiria acea garsoniera pentru a recupera datoriile la intretinere si ulterior voi pastra sumele din chirie eu, daca se va putea candva in viitor, 10-20-30 ani sa intru si in proprietatea acestui bun, cu atat mai bine, daca nu, il voi exploata prin chirie . Nu am prea avut noroc in viata de lucruri primite "pe degeaba" nu vad de ce nu as exploata acest lucru in beneficiul meu daca mi-a picat in brate.
Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2022
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OK, în aceste condiții doamna aceea nu se poate trezi peste "n" ani să nimic. Termenul de acceptare a unei succesiuni în atari condiții este de 6 luni și este termen de decădere. Asta cu condiția ca tatăl moștenitor testamentar să fi acceptat succesiunea în cursul a 6 luni de la decesul moștenitoarei originale.

Pericolul, să-i zicem așa, vine din partea primăriei, care ar putea să-și dea seama la un moment dat că asta e o succesiune vacantă și să și-o aproprieze prin efectul legii.

- Vă rog apăsați pe Răspunde, nu pe Citează, când vreți să postați un mesaj. Mulțumesc -
Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2022
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Succesiune ciudata. este testamentul valid??? ema.1 ema.1 Buna seara. Avem urmatoarea problema de rezolvat: tata a avut doua surori.Nici una dintre ele nu a avut descendenti. Una dintre ele a decedat in 2006 ,fiind ... (vezi toată discuția)
Testament gion gion As avea nevoie de o clarificare. Acum trei ani matusa mea care nu a fost casatorita si nu a avut copii mi-a facut un testament la notar pentru garsoniera ei ... (vezi toată discuția)
Testament gasit la multi ani de la deces danaver danaver Buna ziua, Facand ordine printre actele din casa am gasit un testament al unui prieten al bunicilor mei care ne lasa mie si surorii mele toata masa lui ... (vezi toată discuția)