avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Extras de carte funciara pentru informare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Extras de carte funciara pentru informare

Buna ziua,
Incerc de doua luni sa obtin un Extras de carte funciara pentru informare pentru un teren apartinand unei rude !
OJCPI imi cere copii legalizate dupa actele mele!
UNDE SCRIE ASA CEVA in legea 7/1996 ? Ei invoca articolele 21/28/41,Ordinul directorului general al ANCPI nr. 700/2014, cu modificarile si completarile ulterioare, dat în aplicarea legii speciale, la art. 39 statuează urmatoarele ;În conformitate cu prevederile art. 78 al aceluiași act normativ /precum si sustinerea OJCPI :"in vederea obținerii extrasului de carte funciară pentru imobilul obiect al actului de proprietate anexat, pentru situația în care nu există carte funciară deschisă pentru imobilul vizat, se impune a vă adresa Biroului de Cadastru si Publicitate Imobiliară Bicaz, în a cărui rază de competență se află imobilul, cu o cerere formulată/completată potrivit reglementărilor în vigoare, cerere ce va fi însoţită de actele justificative ce constituie temei al înscrierii solicitate, prezentate în original/copie legalizată, "
Dragilor : Le-am trimis actele prin E-mail! Certificate prin semnatura olografa.
Va rog sa-mi dati si mie Legea si articolul unde se stipuleaza "Copie Legalizata "
Este un extras de carte funciara de informare care arata istoricul terenului.Atata se doreste! O poate solicita orice Cetatean !!
Nu exista acte de proprietate pe acel teren pentru a fi inclus in succesiune ! Apreciez o ilegalitate.
Va multumesc!
Nicu
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2022
niccu, utilizator
Cel mai recent răspuns: niccu , utilizator 15:38, 20 Februarie 2024
Este foarte important sa ne ziceti ce a-ti solicitat cand v-ati adresat OCPI.
Copie coala CF sau copie extras de carte funciara.
Copie Extras carte funciara !
Am inteles ca aceasta arata istoricul/propietarii terenului.Nu am gasit unde scrie sa prezint copii dupa actele mele.In Lege scrie "Orice cetatean !" eu fiind ruda/potential mostenitor,am trimis copii on line de pe cert.deces,acte de propiatate,pt a justifica dreptul meu.
Chiar si macar firma care se lauda ca obtine asa ceva,a refuzat sa raspunda.
Apreciez ceva necurat in acele acte si ca mi se pun piedici.DECI: Legea si Articolul ca treb sa prezint copii originale sau autentificate la notar !Ca sa ma adresez ANCPI !
Multumesc !
Daca trebuia sa cer altceva,multumesc anticipat !
Nicu
Ultima modificare: Duminică, 16 Octombrie 2022
niccu, utilizator
Ce ma gandesc eu ca s-a intamplat este urmatoarea:

Dumneavoastra locuiti in partea tarii care a apartinut vechiului imperiu austro-ungar (ardealul). Aici sunt niste carti funciare vechi intocmite de pe vremea lor.

Ca sa scoateti o astfel de carte funciara veche trebuie sa solicitati ``copie coala CF``.
Dumneavoastra a-ti solicitat ``copie extras de CF``. Copie extras CF sunt practic intabularile in sistemul nou cu nr. cad.

Avand in vedere ca aceea carte funciara veche (coala CF) nu se poate converti in formatul nou (format electronic - extras CF), oficiul de cadastru v-a dat un raspuns prin care va solicita copii legalizate de pe actele de proprietate (ceea ce au cerut este complet legal).

Practic ceea ce zic ei in raspunsul dat (numai ca nu se intelege, pentru ca ei au obiceiul sa vorbeasca in rime), este faptul ca daca doriti sa obtineti ``extras de carte funciara`` trebuie mai intai sa va intabulati in sistemul nou. Iar pentru a intocmi o documentatie pentru intabularea dreptului de proprietate este necesar a prezenta anumite acte in copii legalizate (ma repet lucru complet legal cerut).

Deci inca o data pe scurt.
A-ti solicitat ``extras de carte funciara`` ceea ce nu exista in momentul de fata, deoarece nu sunteti intabulat. Tot ceea ce v-a solicitat OCPI este solicitat legal.

Trebuie sa solicitati ``copie coala CF``.

Multumesc!
Stau in Bucuresti,iar terenul este in Bicaz. DE ce firma care traieste din asta,a refuzat sa mai comunice cu mine,daca a vazut raspunsul de la Neamt??
Acolo este o ilegalitate. Terenul a trecut in propietatea bunicilor,legal ?Atunci de ce evita sa-mi dea extrasul? Cer ceea ce-mi confera Legea,dreptul!
Cum sa intabulez un teren care nu-mi apartine?
Cred ca nu cunoasteti legea !
Daca DA,! Art. si Legea unde scrie!
Va rog frumos.
Eu asa raspund cand stiu ceva !
Daca nu stiu cine stipuleaza,NU RASPUND !
Multumesc pt..Pareri!
Nicu


niccu a scris:

Multumesc!
Stau in Bucuresti,iar terenul este in Bicaz. DE ce firma care traieste din asta,a refuzat sa mai comunice cu mine,daca a vazut raspunsul de la Neamt??
Acolo este o ilegalitate. Terenul a trecut in propietatea bunicilor,legal ?Atunci de ce evita sa-mi dea extrasul? Cer ceea ce-mi confera Legea,dreptul!
Cum sa intabulez un teren care nu-mi apartine?
Cred ca nu cunoasteti legea !
Daca DA,! Art. si Legea unde scrie!
Va rog frumos.
Eu asa raspund cand stiu ceva !
Daca nu stiu cine stipuleaza,NU RASPUND !
Multumesc pt..Pareri!
Nicu


Domnul meu, eu v-am dat un raspuns referitor la ce m-am gandit eu ca ar fi problema referitor la articolele de lege pe care vi le-a scris oficiul + mesajul dumenavoastra.
Am dat un raspuns cat de bine pot avand in vedere ca nu am vazut niciun act, iar ceea ce a-ti scris aici nu este decat o ``poveste`` din care am inteles si eu ce am putut.

V-as putea zice sa mergeti la un avocat cu toate actele, si sa vedeti ce zice, dar vad ca sunteti mai priceput, nici nu stiu de ce a-ti apelat la acest forum pentru ajutor.

Noroc.

Alte discuții în legătură

Intabulare si cadastru - copii legalizate si utilizarea lor... ContSters227521 ContSters227521 Buna ziua, Am contractul de proprietate dar nu am intabularea si cadastrul (le-am pierdut)... #-o si nu stiu unde si cui sa ma adresez pentru a le obtine... ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine incheierile de carte funciara? bubu.g bubu.g Buna dimi!Dc ma poate ajuta cineva sa-mi spuna care sunt pasii de urmat in cazul in care sunt proprietar(persoana juridica SA)pe mai multe imobile si am ... (vezi toată discuția)
Cadastru certificat de mostenitor dddgab dddgab Buna ziua. Am dobandit o casa la tara prin mostenire, acum 10 ani. Am aflat ca trebuie sa fac niste formalitati pentru inregistrare la cadastru. Ce ar trebui ... (vezi toată discuția)