avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Bună ziua. Voiam să întreb dacă, în calitate de ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Bună ziua. Voiam să întreb dacă, în calitate de reprezentant ...

Bună ziua. Voiam să întreb dacă, în calitate de reprezentant legal al unei organizații neguvernamentale de voluntariat, am dreptul de a nu semna contractul de voluntariat al unei persoane eligibile să fie voluntar.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 22:55, 14 Noiembrie 2022
Dacă nu doriți ca persoana respectiva sa facă voluntariat în cadrul ONG ului nu semnati nu va obliga nimeni..
Va multumesc!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Dacă nu doriți ca persoana respectiva sa facă voluntariat în cadrul ONG ului nu semnati nu va obliga nimeni..

Nici un ONG nu este obligat sa primeasca ca voluntar pe oricine ar indeplini formal conditiile puse de acel ONG insa cat timp are posturi de voluntari disponibile ( adica nu e in situatia ca are destui si nu are ce face cu mai multi ) daca o persoana formal indeplineste conditiile de eligibilitate ( de exemplu de pregatire profesionala, experienta, abilitati etc.) ca sa fie reufuzata ea dar acceptate alte persoane ar trebui sa se consemneze niste motive legitime, ca in caz de acuze de discriminare sa se poata dovedi ca acestea sunt nejustificate. Ca nu poti refuza pe cineva pe criterii considerate de lege ca discriminatorii ex. de culoarea ochilor sau opinii politice sau religie sau orientare sexuala etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului - voluntar dumi32 dumi32 Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un model de fisa postului pentru un voluntar, suntem institutie publica de stat. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Politica : '' ne selectam clientii '' = discriminare '' legala '' ?? ContSters205490 ContSters205490 De mai mult timp am observat in reclamele unor firme ... in general cluburi & restaurante o '' Politica '' >> afisarea ... (vezi toată discuția)
Protectie legala impotriva discriminarii la locul de munca pe criterii de identitate de gen / orientare sexuala kayra-nuray kayra-nuray Bună ziua, Sunt o persoană transgender male-to-female și aș dori să știu în ce conditii pot divulga identitatea mea de gen angajatorului, dacă îmi ... (vezi toată discuția)