avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecin agasant - care ameninta si hartuieste
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecin agasant - care ameninta si hartuieste

Buna ziua!

As avea nevoie de un sfat/ parere.

Parintii mei de mai bine de 2 ani sunt abordati de un vecin sa ii vanda casa ( acest lucru nu se va intampla, recent au renovat-o pentru a avea un loc cat mai confortabil la pensie). Insa acest lucru avea loc zilnic, dupa parerea mea deja ii hartuia. Eu m-am mutat de vreo 3 luni cu ei si sincera sa fiu situatia mi se pare una critica si chiar grava.
Acesta ii ameninta pe ai mei de fiecare data cand se intalnesc "iti rup picioarele cand te prind singur", "o sa vezi tu ce-ti fac cand te prind singura (asta ii spune mamei mele") chiar a avut un moment de violenta vis a vis de matusa mea cand i-a dat 2 palme, din cauza ca le-a spus nepotillor lui sa nu mai dea cu pietre in geam (pentru asta a facut plangere penala, asa a fost indrumata de politisti, deoarece a si amenintat-o de fata cu ei , sunt si martori pentru tot acel scandal si camerele de pe stalp, stand la strada la o intersectie )
Insa pentru amenintari facute in restul momentelor in are ocazia acest vecin, politistii au spus ca nu pot sa ii faca nimic, deoarece nu avem dovezi clare (insa nu e ca si cum umblam tot timpul cu o camera pornita dupa noi).
De ieri isi parcheaza masina aproape de intrarea in curtea noastra cuprinzand mai bine de o treime din gardul nostru(in stanga casei este un parau care ingreuneaza intrarea in curte, pentru acest lucru, trebuia sa inaintam putin inspre casa vecinului pe urma sa o bagam cu spatele masina in curte) asteptand ca noi sa ii comentam ceva pentru a putea sa ne jigneasca si sa ne santajeze. Insa nu vom face acest lucru pentru ca ne este frica, mai bine asteptam pana nu mai circula nicio masina pe drum, pentru a intra in siguranta in curte.

Sincera sa fiu nu stiu ce as putea sa fac, pentru a-i ajuta pe parintii mei, legal. Nu vreau cand ma mut de aici, sa stau non stop stresata sa nu pateasca ceva. Deoarece intr-o zi a trebuit sa cobor in fuga , se tinea dupa mama mea , care trecuse strada la magazin, sa o convinga, sa isi retraga cumnata ei (matusa mea) plangerea de la politie. Iar, ea doar striga la el , sa o lase in pace, ca nu are ce sa discute. Doar ca nu o facea intr-un mod tocmai placut, era foarte misogin.
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2022
ma1271, utilizator
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 16:30, 19 Octombrie 2022
Buna ziua!
Il puteti actiona in instanta pentru hartuire.
pt hartuire si amenintari se face plangere penala. Problema e ca trebuie sa aveti ceva probe.
Puteți să îl filmați cu telefonul când vă hartuieste și va amenință.Sunt probe care pot fi utile poliției.Poate îl amendează și se potolește.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenințări, urmărire și loviri ionut2131 ionut2131 Bună ziua! In urma cu 4-5 luni, un baiat s-a luat de prietena mea pe strada. EI nu se cunosteau persoanal, nu avusera nicio legatura. Baiatul respectiv se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as avea nevoie de consultanta in privinta unei situatii ... Omdisperat23 Omdisperat23 Buna ziua! As avea nevoie de consultanta in privinta unei situatii pe care o traiesc de aproape 1 an de zile dar care ieri a cam ajuns la stare critica. ... (vezi toată discuția)
In ce conditii are voie administratorul unui bloc sa intre neanuntat ... heathcliff91 heathcliff91 In ce conditii are voie administratorul unui bloc sa intre neanuntat si neinvitat in casa unui proprietar? Buna ziua, sunt intr-o situatie neplacuta. In ... (vezi toată discuția)