avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O problema de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O problema de mostenire

Tata sa cuplat in anul 1952 cu o femeie cu care a construit o casa desi era cununat cu mama de care care a divortat in 1959 ,, Casa si terenul apar la rol din 1956 pana in 1970 cand decedeaza , rolul fiind preluat de concubina , cate parti ne revine noua copiilor rezultati din casatorie si celor din concubinaj , ( mama care era casatorita cu el la momentul construiri case ii revine ceva?)
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:32, 18 Octombrie 2022
Buna ziua, casa astfel construita este a fost in proprietatea tatalui dvs. si a mamei dvs. in proportie de 50%, restul de 50% apartine concubinei. Mostenitorii tatalui dvs. mostenesc 25% din casa (partea tatalui) si inca 25% din casa de pe urma mamei daca este si aceasta decedata. Mostenitorii concubinei mostenesc 50% din casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de moștenire? amazoana1978 amazoana1978 Tatal meu e in concubinaj cu o femeie de 20 de ani din care rezulta si un copil care nu e recunoscut de nici unu din ei , in tot acest tim a ramas casatorit cu ... (vezi toată discuția)
Drepturi pentru concubini panti panti buna ziua. revin cu o problema care ma framanta de mult. Sunt intr-o relatie de concubinaj. Eu am mostenit pamantul pe care ne ridicam acum o casa cu banii mei ... (vezi toată discuția)
Mostenire jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)