avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credite bancare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credite bancare

Buna ziua!
o intrebare cam delicata, si cere un raspuns cit mai urgent , eu nu cunosc acest domeniu si daca ar putea cineva sa ma ajute.....multumesc
Sunt din r.Moldova , casatorita in Galati, Romania, locuiesc cu sotul si cu copilul in apartamentul parintilor lui. Insa lucrurile de aici nu prea stau bine, parintii sotului sunt divortati de 4 ani, repectiv socrul meu dupa divort a ramas sa traiasca sub acelasi acoperis cu familia, avea camera lui. insa nu participa la nici o cheltuial (nici lumina, intretinere,impozit.etc).Dupa divort soacra mea ia propus sa faca partajul dar el nu a fost deacord.a stat pina mai 1 an si ceva in urma aici in apartament si apoi sia luat ordonanta , a esit la pensie, sia mai luat citeva credite de la banca (mentionez ca aici e problema )si-a mai luat si o masina noua pe care se aude ca a pierdut-o la niste tigani. si a disparut. nimeni nu stie nimic de el...nici chiar parintii si sora lui.Dupa plecarea lui soaca mea a scos bani din bancapentru renovarea intregului apartament pe o durata de 5 ani cu o suma destul de mare.Insa acum noua pe adresa unde stam ne vin o gramada de scrisori de la ratele pe care lea facut ....are mai multe banci.(deoarece domiciliul il are aici), soacra mea a fost si a anuntat la banci ca el nu mai sta aici si sa ii opreasca din pensie fiindca nici pe aia nu a ridicato (si are cam 80 milioane lei vechi).insa tot continuie sa vina acele scrisori. acum a venit de la BRD un avertisment precum ca suma daorata este de 1.672.44 Ron si trebuie platita integral pina la data de 28. 01. 2010. In caz contrar vor demara procedurile juridice in vederea recuperarii? creantei prin intermediul executorilor judecatoresti...
adica ce ar insemna ?
Si inca ceva vreau sa mai stiu Banca da in judecata persoana care a luat
creditul ? sau adresa unde sta persoana respectiva desi ea nu locuieste si noi facindune datoria am anuntat ca nu mai sta in apartament..
Din pensia lui banca poate sa opreasca baniii pentru creditul care il are....?
Mentionez ca asta e una din bancile pe care le are.....
Asi vrea sa mai stiu ...spere ex banca la suma de 1.672.44 cere atunci cind optii credit ca sa girezi cu ceva?.....astept raspunsul dumneavoastra .si multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 10:29, 26 Ianuarie 2010
nu va afecteaza datoriile socrului daca nu l-ati girat. soacra dvs poate insa sa deschida actiune pt partajarea bunurilor dobandite in timpul casatoriei sau partajarea va fi ceruta de banca pt a putea executa silit partea socrului dvs.
pentru faptul ca va vin tot felul de notificari nu aveti nici o obligatie sa-i platiti datoriile:D
Sigur ca poate sa-i opreasca din pensie. Acest lucrtu se poate intampla doar daca banca sau bancile doresc .
Fiind un credit cu o valoare mare se vor indrepta impotriva apartamentului pe care il detine cu mama dvs. Acum este un moment bun ca soacra dvs. sa solicite partajul judiciar la instanta sa-i atribuie ei intregul apartament iar ea sa se oblige sa-i plateasca jumatatea din valoara de circulatie a apartamentului sub forma de sulta, adica sa-i dea partea lui de 1/2, aduca jumatate din valoarea apartamentului stabilita de expertul din cadrul procesului de partaj.
Nu piereti timpul...acum este momentul .....
Chiar daca nu se prezinta la proces socrul partajul se judeca. Solicitati sa fie citat la adresa de domiciliu...chiar daca el a disparut.....(poate si-a gasit vreo femeie)
Succes.

Daca nu si-a mai ridicat nici pensia de ceva timp, cred ca socrul dvs. are probleme grave.Ar trebui anuntata Politia de disparitia lui, zic eu...desi ar fi indicat, totusi, sa nu treceti la extreme...:-/ , insa macar veti sti ceva despre "soarta socrului" si veti sti concret ce aveti de facut!

Soacra dvs. ar trebui sa initieze procedura partajului judiciar la Judecatorie si daca va dovedi ca desi apartamentul a fost dobandit in timpul casatoriei iar cota sa de contributie la dobandirea apartamentului a fost mai mare, sau/si ca fostul sot a facut "datorii" in timpul casatoriei, achitate de "sotie", poate sulta aferenta cotei fostului sot va fi mica...mai mica...

Aflati totusi daca socrul dvs. este in viata (suna teribil de...sinistru#-o ), nu de alta dar presupunand ca acesta este decedat...partajul judiciar nu poate fi initiat (lipsa capacitatii procesuale de folosinta), respectiv nu poti da in judecata o persoana decedata, ci mai degraba, se va dezbate succesiunea iar in aceasta situatie, mostenitorii ar putea sa raspunda pentru datoriile "defunctului"...care poate intre timp s-a si recasatorit (ipoteza) iar noua sotie va fi si ea mostenitoare...etc.

Complicat, nu? Asa ziceam si eu...insa ultimul meu punct de vedere este doar ipotetic...sinistru de ipotetic!
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
pentru aceasta suma si pentru celelalte apartamentul este cel susceptibil de executare. Sigur creditorii fie banci sau alte institutii financiare vor poprii pensia dar nu se vor multuumi cu atat.
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2010
Narcizaa, utilizator
Am inteles ca doriti sa aflati si daca apartamentul este girat (ipotecat).
Puteti afla acest lucru destul de simpu. Cum?
Mergeti la Cartea funciara care este arondat apartamentul si solicitati, printr-o cerere Extras de carte funciara si acolo vedeti daca este ipotecat sau nu...

Alte discuții în legătură

Divort rissa rissa BUNA ZIUA DORESC SA DIVORTEZ DUPA 7 ANI DE CASATORIE SI AM DOI COPII MINORI PE CARE DORESC SA I AM IN INTRETINEREA INTREBAREA MEA ESTE :DACA DIVORTEZ RAMAN ... (vezi toată discuția)
Rate banca dminaneta dminaneta in 2006 am luat de la PROCREDIT bani pt o masina iar eu si cu socrii mei am fost giranti.in 2009 am facut refinantare.in2011 a si eu murit soacra,iar eu si ... (vezi toată discuția)
Ce pot pati daca nu am de unde plati ratele? aida2000 aida2000 Am doua imprumuturi facute la banci si nu am mai platit de doi ani nicio rata. Nu lucrez, nu am niciun venit, m-am despartit de sot, nu legal. In fapt suntem ... (vezi toată discuția)