avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschidere SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschidere SRL

Bună ziua,


Sper ca aici să pot găsi toate informațiile de care am nevoie, deoarece momentan nu am întâlnit oamenii potriviți care să mi le ofere.

Sunt educator Montessori, cu o sumă de bănuți strânsă și doresc să deschid un centru de zi pentru copii, totul bazat pe acest tip de educație.
Din câte am citit, cea mai avantajoasă variantă pentru tineri este SRL.

Acum vin întrebările mele:
1. Care sunt pașii reali pe care trebuie să îi urmez pentru a deschide un SRL, implicit acest tip de afacere?
2. Ce aprobări sunt necesare pentru a funcționa? (Nu va fi grădiniță, ci doar un centru unde pot veni copiii de 0-3 ani, timp de 1-2h pentru a deprinde informații despre ce presupune Montessori)
3. Dacă în actul de identitate am o adresă, însă intenționez să deschid centrul în cu totul alt oraș, ce trebuie să trec în actele pe care le depun pentru SRL? Sau măcar pot proceda așa?
4. Dacă deschid SRL-ul pe numele meu, pot angaja spre exemplu, soțul, un contabil, etc?


Mulțumesc anticipat pentru timpul acordat și pentru răspunsuri.

Cu stimă,
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2022
Madalina Soare, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Soare , utilizator 19:53, 24 Octombrie 2022
Buna ziua, pasii pentru deschiderea unui SRL ii gasiti pe site-ul Registrului Comertului, sunt la fel pentru orice SRL indiferent de tipul activitatii, cu deosebirea ca trebuie sa va alegeti CAEN-urile corespunzatoare activitatii pe care o veti desfasura. [ link extern ]. Aveti nevoie de autorizatie de la Sanatatea Publica, Acordul de la primărie, trebuie sa notificati Cons. Jud. prin Protectia Copilului, Aviz ISU.
Puteti deschide centrul oriunde nu are importanta adresa dvs. de domiciliu. Puteti sa anagajati contabil, inclusiv pe sot.
Mulțumesc pentru răspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong sau srl? Simona Ionita Simona Ionita Buna ziua, Vreau sa deschid un centru de dezvoltare personala si echilibrare a corpului, mintii si sufletului cu diferite workshopuri care sa te faca sa-ti ... (vezi toată discuția)
Asociatie sau firma? iulica2011 iulica2011 Exista vreun tip de asociatie in care profitul realizat poate fi distribuit membrilor,sau pentru asta este necesar sa infiintezi o firma? Va multumesc!!! (vezi toată discuția)
Deschidere srl cu activitate de vanzare organe de asamblare si scule IoanaTdr IoanaTdr Deschidere SRL Buna seara, Am dori sa ne deschidem un SRL cu activitate de vanzare organe de asamblare si scule.Problema este ca nu stim absolut nimic despre ... (vezi toată discuția)