avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hartuire vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hartuire vecin

Buna ziua. Am si eu o problema cu vecinul care locuieste sub apartamentul tatalui meu.
Oricine ar locui acolo, vecinul de jos face reclamatii si remarci ca aude galagie. De o saptamana s-a mutat un chirias in acest apartament si deja am fost sunata de la asociatia de proprietari ca vecinul de jos a contactat-o pt a se plange ca aude zgomot.
La inceputul anului, nepoata mea, avand Covid, a stat o saptamana acolo si i s-a facut observatie din partea vecinului de jos ca o aude. In urma cu trei ani a stat un verisor de-al meu acolo si aceasi problema.
Tatal meu care e decedat de 4 ani, a avut aceesi problema cu el. Facuse chiar o psihoza si devenise paranoia. A fost internat la psihiatrie din pricina acestui vecin. Ii era foarte frica de el, Nu isi mai pregatea de mancare, nu mai vroia sa faca nimic din lucrurile casnice, lucruri firesti pe care fiecare din noi le facem in proprietatea noastra, de frica sa nu cumva sa faca galagie. Problemele mintale ala tatalui meu i-au fost declansate de acest vecin.
Este o problema extrem de delicata si nu stim ce putem face. In acel apartament nu poate sa stea nimeni. Deja ne simtim hartuiti. Va rog sa imi spuneti ce putem face in acest caz. Sa facem plangere la politie?
Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: icostin66 , utilizator 16:40, 26 Octombrie 2022
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pare ca aici este o problema de care pe care... Daca individul este pur si simplu nebun?! Sa ne raportam atunci toti la nebunia lui?! Daca EU as avea un astfel de vecin, as sti ce sa fac in afara orelor de liniste..., Parerea mea este ca pur si simplu sa-l ignorati. In afara orelor de liniste asculati Rammstein, Iron Maiden, AC/DC la un nivel decent, atat doar cat sa se auda si la el. Daca nu va place acest gen de muzica, porniti sculele si mergeti la cumparaturi, la plimbare sau la serviciu. Puteti alterna acest tratament pe zile: incepeti cu heavy metal, treceti pe hip-hop, apoi trash metal... Pentru cazul in care va treziti cu el la usa si credeti ca nu-i puteti face fata, cumparati-va un doberman... Sunt catei foarte inteligenti si dragalasi si nu lasa par in apartament...
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vreti o solutie ieftina si sigura 100% cu vecinul? Solutie verificata in doua cazuri... Deci, mergeti la vecinul Dvs. si va prefaceti ca vreti sa o "dati la pace", deci relaxat si cu bune intentii si ii spuneti ca vreti sa eliminati discordia si supararea, mai ales ca e posibil (sunteti in tratative) si posibil sa nu mai fiti vecini in scurt timp, urmand probabil sa vindeti apartamentul (inca va mai ganditi), invocand ca aveti nevoie de bani pentru alte chestii personale si ca ar fi si o afacere buna prin vanzarea acestuia. Acum urmeaza "nucleara": Daca nu va intreaba el, strecurati Dvs. informatia ca viitorii proprietari sunt o familie de romi cu 7-8 copii ce traiesc in conditii grele si sunt ajutati de ceva fundatie, ong, etc, (nu stiti amanunte exacte) care ii ajuta sa se integreze cica si sa intre in "civilizatie" si sa aiba o sansa la o viata demna. Pariu pe o sticla de Chivas ca din acel moment veti avea un vecin ultraamabil si dragut :) Nu vor fi fratii si neamurile asa amabile si saritoare... Trust me! :) Puteti lansa zvonul si in cercul celor ce au tangente cu respectivul vecin (alti vecini ce sunt in relatii bune cu el) daca nu vreti sa il contactati personal... ideea e sa-i ajunga la urechi zvonul cu noii "vecini"...
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2022
Cik22, utilizator
Acesta nu este un raspuns de moderator doamna gi-jane2. Dece nu-i spuneti sa-i dea niste bate in cap nu dopuri. Sa va fie rusine. Aceste dispute se rezolva pe cale amiabila sau prin justitie nu prin mistocareli. Nu stergeti aceasta observatie ca ma adresez administratorului site-ului daca faceti acest lucru. Va numiti moderatori nu perceptori.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti vecinul de jos?! Si nu e ''mistocareala''... In viata te poti intalni cu multe situatii, care EFECTIV nu se pot modera. Raspunsul ''moderatorului'' gi-jane2 este un raspuns PERFECT, care o data dus la indeplinire va dovedi individului ca NU ESTE STAPAN, traieste intr-o comunitate si trebuie sa accepte acest lucru. Sclifoseala d-voastra este jenanta, asta ca sa ma exprim delicat...

anatiti a scris:

Acesta nu este un raspuns de moderator doamna gi-jane2. Dece nu-i spuneti sa-i dea niste bate in cap nu dopuri. Sa va fie rusine. Aceste dispute se rezolva pe cale amiabila sau prin justitie nu prin mistocareli. Nu stergeti aceasta observatie ca ma adresez administratorului site-ului daca faceti acest lucru. Va numiti moderatori nu perceptori.

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate/a @anatiti , de ce o trageti de urechi pe stimata moderator ? domnia sa nu are ca atributie sa “ modereze “ ( in sensul sa potoleasca ) frustrarile sau atitudinea celor care pun intrebari , iar sfaturile sale au fost cat se poate de bune . Cum ar trebui - in opinia dvs. - sa astepte parerea celuilalt ? ca userii intreaba singuri , nu in tandem . Si de ce ar trebui neaparat sa vrea ca oamenii sa se inteleaga ? ca nu e deloc treaba sa . Moderatorii forumului urmaresc ca postarile userilor sa se incadreze in regulamentul acestuia , nu aplaneaza conflicte , aceia sunt altfel de moderatori . Initiatoarea topicului a avut deja de pierdut peste masura din cauza unui dezaxat . In blocuri nu exista sa ai liniste perfecta , asa ceva gasesti doar in varful unui munte ( asta daca nu-ti bate vreun urs la usa ) . Si de ce ar trebui sa apeleze la instanta ? sau - si mai grav - sa vanda ? pentru o persoana care are nervii pe papiote ? Trebuie atentionata asociatia ca nu are caderea sa se amestece in neintelegerile dintre proprietari . Iar vecinului - ca cel ce locuieste in apartament e un om mai ... sperios si , daca-i bate la usa , de frica s-ar putea sa foloseasca un spray cu piper - doar ca sa se apere , nu de altceva ... Si , daca are vreo problema , sa apeleze EL la justitie . Consider ca , din cauza acestei atitudini “ impaciuitoriste “ a ajuns respectivul de-a dreptul sa-l terorizeze pe tata , dincolo de orice limite si sa tot pluseze . Personal , nu as fi ezitat sa discut - poate mai putin “ principial “ , dar cat se poate de apasat - cu sensibilul . Prea multi considera ca bunul-simt e dovada de slabiciune , si - in cazul dat - chiar a fost . Celor cu tupeu si lipsa de bun-simt le raspunzi cu tupeu si mai mare , pentru ca alt limbaj pur si simplu nu-l inteleg . Pana la urma , atacul e cea mai buna aparare .
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2022
CHKa, utilizator

Alte discuții în legătură

Vecinul de deasupra ma trezeste la ore inumane Roken Roken Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: In apartamentul de deasupra mea s-a mutat un chirias cu un program atipic, care se trezeste in fiecare ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecina annadode annadode Va rog frumos sa imi spune-ti si mie daca pot primi amenda in cazul in care vecina mea draga suna la politie fiindca copii mei in varsta de 2 si 3 ani mai fug ... (vezi toată discuția)
Vecini care șicanează , rog un sfat Ionelache Ionelache Am o vecină deasupra noastră cu 2 copii adolescenți care mă șicanează mai ales după ora 22:00-08:00 , adică bubuie , ciocane , tropăie trag scaunul ... (vezi toată discuția)