avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale transfer societate italiana in Romania
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

transfer societate italiana in Romania

Se poate transfera o companie din Italia în România, în mod formal, care devine de fapt o companie romaneasca? Care sunt conditiile si acte necesare? Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: luizacsinte , utilizator 16:42, 8 Februarie 2010
Aceasi situatie am avut si eu pentru o societate din Italia, Bari in luna august, insa fara succes.Precizez ca in momentul in care m-am adresat ORC-ului societatea din Italia, Bari deja depusese documente la ORC Bari si isi schimbase sediul in Romania, Timisoara .
Situatia de fata este reglementata de prevederile privind societatile europene iar principalul punct este acela ca au un capital social de 150.000 Euro .
Situatia a fost deja interpretata de CJUE. Cititi hotararea in cazul Cartesio [ link extern ]
Exista deja si doctrina pe tema, cautati pe net Cartesio ;)
Inca o intrebare: O firma romana cu angajati romani, care executa o lucrare in Italia, pe o perioada de 1 an...unde se platesc taxele si impozitele ? In Romania sau in Italia?

Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jurisprudenta cjce -izvor de drept sau nu? Antoanela Geaman Antoanela Geaman Avand in vedere ca Romania este membra a U.E si conform art 148 alin 2 din Constitutia Romaniei: [i](2) Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor ... (vezi toată discuția)
Transfer societate din italia in romania ElenaBranza ElenaBranza Sunt in Italia de 4 ani, nu mai stiu ce s-a schimbat si care e legislatia in Romania astazi. Am nevoie de un consiliu ( contabil, legal) referitor la ... (vezi toată discuția)
Infiintare sucursala societate in italia marian2015 marian2015 Doresc sa infiintez o sucursala a unei societati in Italia. Precizez ca sucursala se va ocupa de vanzare onlie flori in Italia. Care este statutul juridic si ... (vezi toată discuția)