avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua. Speta la care mă voi referi este o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua. Speta la care mă voi referi este o infracțiune ...

Bună ziua. Speta la care mă voi referi este o infracțiune pentru care pedeapsa prevăzută este de șapte ani. Astfel, termenul de prescripție este de opt ani, fără întreruperea cursului prescripției, sau de 16 ani, în cazul întreruperii. În 2011, cauza a fost înapoiată organelor de cercetare, în vederea refacerii dosarului. De atunci, liniște. Întrebarea mea este: urmare a deciziei recente a CCR cu privire la prescripție, referitor la periada cuprinsă între anii 2014-2018-2022 (nu stăpânesc prea bine), termenele menționate mai sus vor suferi vreo diminuare? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Adi Lungu , utilizator 13:15, 2 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pare ca, daca s-a împlinit termenul de prescripție a răspunderii penale operează prescripția.
Trebuie însă făcută o analiza aprofundata intrucat pot avea loc mai multe discuții juridice.
Mie imi pare ca este asa cum am arătat în primul paragraf.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Aici e aici. Dosarul fiind înapoiat procuraturii, probabil prescripția a fost întreruptă. Și, de atunci, 2011, nimic. Mă gândeam că va opera prescriptia specială (8 ani X 2 = 16 ani). De aceea am bănuit că respectiva Decizie a CCR ar putea avea vreo influență asupra acestui interval de 16 ani. Mulțumesc pentru atenție.
Este de analizat.Judecatorii stau și 4 luni sa analizeze un caz.
Și judecatorii mai greșesc în unele cazuri pentru ca nu toți au talent la interpretarea juridica.
Și în afara de talent care este vital mai trebuie și ceva munca...

Eu nu am făcut niciodată studii juridice gratis pe spețe.
Ceea ce vreți dvs. presupune o analiza de studiu juridic.

Pe scurt, fără o analiza aprofundata în stilul meu caracteristic, sunt de părere ca nu va fi deloc funcțională varianta gândită de dvs.
Asa îmi pare...Dar este ca la o partida de șah în care te poți duce pe multe varianta, asa cum o mutare modifica tot jocul ulterior și trebuie analizată intreaga partidă pana la final.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescriptie Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Un proces penal, inceput in 2010, a fost intrerupt prin intoarcerea catre procuratura a dosarului, in vederea refacerii lui, in 2011. Curge ... (vezi toată discuția)
Decizia curții constituționale din data de 26 mai 2022 de admitere ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Decizia Curții Constituționale din data de 26 mai 2022 de admitere a excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 155 alin. (1) din Noul ... (vezi toată discuția)
Notificarea intrerupe prescriptia extinctiva? mariusstoican mariusstoican Buna seara, As dori sa stiu daca o notificare/adresa intrerupe prescriptia extinctiva. Notificarea suna cam asa: \"Catre, U.A.T. ...... S.C. .... ... (vezi toată discuția)