avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plan cadastru eronat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plan cadastru eronat

Buna ziua ,

Intentionez a scoate un plan de urbanism in vederea construirii unei case.

Cum bine stiti pentru a scoate planul de urbanism este nevoie de Extras plan cadastral si Extras carte funciara nu mai veche de 30 de zile .

Pe langa acestea, primaria Paulesti / Prahova a mai cerut si un suport topografic.

Masuratorile suportului topografic ce au fost execuate in data de 26 Oct 2022 (realizat de noua firma ) nu coincid cu planul cadastral (realizat de o firma veche).

Planul cadastral este extras online de la OCPI in data de 18 Oct 2022 .

Acest plan cadastral a fost inregistrat la OCPI in baza masuratorilor facute pentru o dezmembrare/dezlipire in anul 2020 de catre firma veche.

Motivele pentru care cele doua (planul cadastral si suportul topografic) nu coincid ar putea fi ori ca s-a modificat pozitia gardurilor, ori ca ultimele masuratori nu au respectat ce era in teren la acel moment (martie 2020).

Pozitia gardurilor va asigur ca nu s-a modificat de la acel moment (martie 2020) pana in prezent.

Pentru remedierea situatiei noua firma de topografie propus o lucrare de actualizare in valoare de 1500 RON . Aceasta remediere eu consider ca ar trebui suportata de firma veche .

Topograful vechi sustine sa rezolv problema cu noua firma , si de atunci nu mai raspunde la telefon / email.

Cum pot reclama o astfel de greseala cadastrala ?

Alte discuții în legătură

Extras cf versus extras cadastral 2015 sheianca sheianca Va rog, in vederea reamenajarii unei locuinte, pentru autorizatia de construire, am solicitat o ridicare topografica. Desi casa veche e cumparata recent, ... (vezi toată discuția)
Acte pentru casa construita fara autorizatie - cum o inregistres, pentru a putea face cadastru si intabulare pentru a vinde imobilul? atuxela atuxela Salut, In 1990 am cumparat un teren cu casa batraneasca 3 camere, specificanduse in actul de vanzare cum ca cladirea nu a fost contruita cu autorizatie. ... (vezi toată discuția)
Rectificare coordonate extravilan virtuale ? cosmin12345 cosmin12345 Buna ziua in urma cu 2 ani am cumparat o parcela de teren de 2500 mp extravilan.Am identificat parcela cu vechii proprietari toate bune .Acum vreau sa ... (vezi toată discuția)