avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbarea nr de persoane la intretinere fara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbarea nr de persoane la intretinere fara notificare sau dovezi

Eu locuiesc in strainatate din 2011 si sunt proprietara unui apartament in care vin doar in concedii. Am completat si semnat o declaratie ca 0 persoane locuiesc acolo. Administratia imi trimite de la acelasi numar de telefon cat am de plata pentru intretinere printr-un sms. Le-am dat emailul, nr meu de telefon pe care am whatsapp (strain) dar nu le-au pastrat. Nu mai au nici declaratia, cel putin asa sustin. Din septembrie 2021 m-au trecut la intretinere cu 1 persoana, desi vecinii nu ma vedeau mai deloc. Mi-am dat seama abia acum, cand am vrut sa aflu de ce platesc intretinere mai mare de o perioada. Administratorul si presedintele au zis ca:
1. trebuie sa fie 1 persoana daca nu sta nimeni in apartament,
2. ca au schimbat 0 cu 1 in urma unui consum de apa considerat de ei prea mare
3. decizia a fost luata de comitet, care stie bine ca nu sunt acolo.
Nu m-au sunat. Am mai fost in concedii acasa, nu au fost scrisori. Le-am cerut recalculare si banii inapoi, iar ei se infurie. Administratorul sustine ca in legea 196/2018 scrie ca pot decide ei aleatoriu pe baza consumului de apa cate persoane sa puna la intretinere, fara sa notifice si fara dovezi, desi am destule facturi de curent si gaze in care consumul lunar e 0.
Puteti sa imi spuneti daca si cum pot sa recuperez banii, si cum sa fac sa ii oblig sa puna 0 persoane la intretinere? Incep sa se rasteasca la mine numai cand deschid discutia. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 17:13, 17 Noiembrie 2022
Nu am cum sa contest in scris de la 2000 km distanta. Asa cum am spus, locuiesc in strainatate si ei profita de asta. Am 2 solutii, dupa parerea mea. Astept o luna si trimit cererea de restituire cu suma calculata la virgula personal, cand vin eu in concediu, sau fac o procura cuiva. In rest, voiam sa stiu daca se prescrie un astfel de furt, pentru ca am impresia ca nu realizati cum e sa dati in judecata pe cineva de la 2000 km distanta.
Chiar daca nu ii dau in judecata, pentru cum s-au purtat si inca se poarta (misoginism, ton dispretuitor, blocare cand imi cer drepturile), merita toate reclamatiile posibile si am de gand sa fac tot ce pot avand in vedere distanta. 2000 km nu e nimic, sa stiti.
Deci isi bat joc de un expat, cam asta e. Locuiesc in Germania si nu o duc rau, iar ei stiu asta, iar asta nu e prima data cand cineva din vecini imi face mizerii din cauza asta. Am avut cablul tv taiat de un vecin de palier care s-a conectat la el, iar de locul de parcare nu mai zic. Cand veneam cu masina din Germania, vecinul de parcare imi ridica stergatoarele din cand in cand, pentru ca sotia lui nu mai putea parca pe locul meu. Sper ca acum intelegeti situatia.
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2022
adriamia, utilizator
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai comparati Romania cu Germania. Nu se compara. C sa nu cazi cu avionul trebuie sa nu te sui in el. Poate ca ar fi bine ca sa vindeti apartamentul din RO si in felul acesta scapati de toate inconvenientele. Eventual unei familii iubitoare de manele si cu multi copii. Succes!
daca nu ati contestat listele la momentul afisarii, ce recalculare mai doriti acum? asa cum spuneti ca faceti reclamatii de la 2000 de km, asa puteati contesta si sumele, prin e-mail!
Exista Asociatia de indrumare a Asociatiilor de Proprietari la fiecare primarie. Recomand sa ii contactati si sa intrebati ce puteti face in acest caz.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Există 2 categorii de cheltuieli , una calculată pe persoană și cealaltă calculată pe cota indiviză . Pe număr de persoane nu aveți de ce să plătiți , dar pe cota indiviză , da . Femeia de serviciu face curățenie și în fața apartamentului dumneavoastră , salariile celor din asociație . Și mai sunt asociații care au hotărât în adunarea generală să plătească întreținerea 1 persoană acolo unde nu locuiește nimeni .

Alte discuții în legătură

Deși suntem plecați din țară și apartamentul este nelocuit, lunar apar pe listă pierderi de apă. de ce trebuie să le plătim dacă nu consumăm nimic? Andra_24goody Andra_24goody Buna ziua. Suntem plecati din tara insa avem un apartament in care nu locuieste nimeni. In fiecare luna desi sunt declarate 0 persoane la asociatie ne vin ... (vezi toată discuția)
Ghici ghicitoare lista intretinere ContSters66930 ContSters66930 Cine imi poate spune din imaginea de mai jos urmatoarele: http://postimg.org/image/gzp4wjv09/ 1. Care este data de afisare a acestei liste? 2. Care sunt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o locuinta la tara unde nu locuieste nimeni de ... tuty tuty Buna ziua, Am o locuinta la tara unde nu locuieste nimeni de 27 de ani si nu merge nimeni acolo. Am primit instiintare de la primaria de acolo prin care ma ... (vezi toată discuția)