avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dacă cumpăr ,în timpul căsătoriei ,o locuință ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dacă cumpăr ,în timpul căsătoriei ,o locuință pe care ...

Dacă cumpăr ,în timpul căsătoriei ,o locuință pe care o achit doar eu cu banii obținuți prin credit de la o banca,la divort va avea parte și fostul?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:44, 7 Noiembrie 2022
Nu atât timp cât faceți dovada fondurilor proprii la achizitie
Daca sunteti casatorit sub regimul comunitatii de bunuri, atunci orice bun dobandit in timpul casatoriei se prezuma a fi comun, La fel si creditul pentru achizitia lui, este un pasiv comun. Ambele vor face parte din masa partajabila in cazul unui divort. Daca veti face dovada ca aveti o cota majora la achizitia bunului insemnca ca el vi se va atribui, dar nu il face bun propriu.

Daca doriti sa fie bun propriu si sa il excludeti din partaj atunci achizitionati bunul sub regimul sepratiei de bunuri,

Regimul matrimonial poate fi schimbat dupa 1 an de la data incheerii casatoriei, prin declaratii autentice date in fata notarului public si inscrise in registrele special dedicate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie sau comunitate legala albinnuta albinnuta Buna ziua!!! Am o garsoniera dobandita inaintea casatoriei. Ce trb sa fac...as vrea ca, daca la un posibil divorț el sa nu aibă parte...credeți ca se ... (vezi toată discuția)
Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament ... Victor 70 Victor 70 Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament cumpărat de sotie în timpul căsătoriei, in favoarea soției? (vezi toată discuția)
Convenţie matrimoniala will_ will_ Buna ziua. Suntem in cazul optiunii \"regimul comunităţii legale\", aleasa inaintea casatoriei. Avem in vedere ca acest regim se poate modifica dupa ... (vezi toată discuția)