avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Trecere din nou la impozit pe venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Trecere din nou la impozit pe venit

Buna ziua,
Din cauza nedepunerii la timp a bilantului pe 2024, am trecut la impozit pe profit, restul conditiilor de platitor de impozit pe venit ramanand valabile.
Incepand cu 2026, mai pot face ceva pentru a reveni la impozit pe venit?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 23:35, 24 Octombrie 2025
Buna ziua

Nu, nu mai puteti. Persoanele juridice române pot opta să aplice impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, începând cu anul fiscal următor, dacă îndeplinesc, la data de 31 decembrie a anului anterior, condiţiile de microîntreprindere prezentate anterior şi dacă, ulterior datei de 1 ianuarie 2023, nu au mai fost plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor

Dvs nu indepliniti aceasta conditie.

Aveti mai multe informatii aici: www.avocatnet.ro/articol_686...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintreprinderi katalin505 katalin505 Referitor la informaţiile apărute în mass-media cu privire la impozitarea microintreprinderilor, începând cu 1 ianuarie 2011, Ministerul Finanţelor ... (vezi toată discuția)
Revenire la statutul de microintreprindere carmenbn carmenbn O SC a fost microintreprindere intre anii 2005 si 2009,in 2010 a devenit platitoare de impozit pe profit,iar in 2011 a revenit la statutul de ... (vezi toată discuția)
Am deschis o firmă in noiembrie 2022 fără angajat. Constantinesis Constantinesis Buna ziua! Am deschis o firmă in Noiembrie 2022 fără angajat, neplătitoare TVA deci intra la categoria Micro doar 2 luni. Deoarece nu pot avea angajat ... (vezi toată discuția)