avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Declarație scrisă re. străinul nu e casatorit si ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Declarație scrisă re. străinul nu e casatorit si altundeva - intrebari

Declarație scrisă din care să rezulte că străinul nu mai are încheiată o alta căsătorie - intrebari

Buna ziua. Am obtinut recent certificatul de casatorie strain, si transcris la autoritatile Romane, si urmeaza sa mergem la centrul de imigrare pentru a obtine o prelungire a sederii a sotului strain.

Unul din documentele necesare este o " declarație scrisă din care să rezulte că străinul nu mai are încheiată o alta căsătorie", dar niciunde nu aflu mai multe detalii descpre cum arata sau de unde obtinem daca este cazul. Este numai o declaratie pe propria raspundere compusa cum stim noi, cu cuvintele noastre?

Am vazut ca documentul de cerere al prelungirii (
[ link extern ]
) contine o rubrica in care acest lucru este abordat:

"Declar, pe proprie răspundere, cunoscând prevederile art.326 C.P.
cu privire la falsul în declaraţii, că nu mai am încheiate alte
căsătorii în România sau în altă ţară."

Dar lista de documente necesare tot contine si declaratia separata, deci nu stiu daca rubrica de mai sus este suficienta.

Trebuie oare obtinut de la ambasada si daca da, trebuie ridicat fizic din Bucuresti?

Multumesc in avans pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2022
gydg, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristina1255 , utilizator 21:34, 27 August 2025
Cum ati procedat? Ne aflam in aceeasi situatie si nu stim de unde sa obtinem declaratia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea permisului de sedere in romania pentru un cetatean non-ue casatorit cu cetatean roman DErcan DErcan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii referitoare la documentele necesare pentru a obtine dreptul de sedere in Romania de la Oficiul Roman pentru ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean eu cu cetatean non-eu Ana1992 Ana1992 Buna ziua! As avea nevoie de o informatie Va rog mult daca puteti sa ma ajutati. Eu sunt din Republica Moldova si urmeaza sa ma casatoresc cu cetatean roman ... (vezi toată discuția)
Invitatie cetatean tunisian anymor anymor Buna ziua!As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru a invita un cetatean tunisian in Romania si unde trebuie facuta invitatia.in cazul in care nu am un ... (vezi toată discuția)