avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare SRl si SA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare SRl si SA

Buna ziua!
As avea nevoie de ajutorul cuiva specializat pentru a ma lamuri care sunt exact pasii prin care se pot dizolva:
- SRL cu unic asociat
- SRL cu mai multi asociati
- SA

Am inteles ca la S.A. e putin mai complicata procedura ca este nevoie de numirea unui lichidator (asta nu am prea inteles, il numeste Reg. Comertului sau cine?) dar pt SRL-uri ar trebui sa fie simplu, nu?
Cele trei societati nu au activitate de ani de zile, se de[un bilanturi pe 0 iar impozitul forfetar este platit pana in noiembrie 2009 inclusiv.
La Registrul Comertului mi s-au aruncat niste termeni, pe gemuletul unui ghiseu, gen: Hot AGA (ordinara sau extraordinara:((?), formulare de completat la noi, imputernicire speciala sau avocatiala (din nou, habar n-am ce inseamna speciala, autentificata notarial?) etc.
De bun simt mi s-ar fi parut, mai ales in aceasta situatie economica, cand toata lumea suspenda si dizolva SC sa aiba niste fluturasi/ghizi etc cu toate actele necesare si pasii de urmat. Nu toata lumea are pregatire juridica, nu toti pot interpreta o lege si nu toata lumea isi permite sa plateasca un avocat/jurist.
In speranta ca cineva va da curs cererii mele, va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 09:34, 21 Ianuarie 2010
dizolvarea unei societati comerciale, indiferent de tipul acesteie se face in urma unei hotariri a actionarilor/asociatilor. primul pas ar fi convocarea unei adunari generale extraordinare a actionarilor/ asociatilor avind pe ordinea de zi dizolvarea societatii. ulterior cu procesul verbal si hotarirea de dizolvare se merge la monitorul oficial unde se publica. dupa acesti pasi cu procesul verbal, hotarirea adunarii general si dovada publicarii in MO se merge la registru comertului pentru celelealte formalitati administrative. consider ca intr-un asemenea caz ar fi fost mai oportuna o schimbare de actionari/asociati prin vinzare actiunilor la societati. e mai simplu decit dizolvarea...
Buna ziua !
Intrati pe site- ul [ link extern ] /.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate inchide o firma julijuli julijuli Buna ziua, Pentru a inchide o firma, daca nu am inteles gresit, pasii care trebuie facuti sunt disolvare, lichidare si radiere. Lichidarea, am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Aga boggieuk boggieuk As dori sa va intreb care sunt pasii care trebuie urmati pentru constituirea unei Asociatii Generale a Actionarilor (sau o forma de asociatie echivalenta) ... (vezi toată discuția)
Nr convocari ordinare si extraordinare intr-un an calendaristic casanova casanova Am studiat legea 31 - legea societatilor comerciale si nefiind de profesie juridica nu stiu a interpreta cutuma . Cu oazia aprobarii situatiilor financiare ... (vezi toată discuția)