avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... GREVA PARINTI SCOALA CU TELEVIZIUNE Buna ziua, Pentru ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

GREVA PARINTI SCOALA CU TELEVIZIUNE Buna ziua, Pentru a protesta ...

GREVA PARINTI SCOALA CU TELEVIZIUNE

Buna ziua,
Pentru a protesta fata de abuzurile pe care un copil cu CES care agreseaza ceilalti copii din clasa dar care este "protejat de lege" ca are CES parintii vor sa faca un fel de "GREVA". Sa nu mai duca copiii la scoala intr-o zi si sa vina parintii in fata scolii, impreuna cu televiziunea, pentru a apara drepturile egale ale copiilor..

1. Este legal acest lucru? Vor fi maxim 20 de parinti
2. Trebuie depusa vreo informare la scoala, primarie, politie sau alta institutie?

Va multumesc!


Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:15, 19 Noiembrie 2022
Depturile la libera exprimare și libertatea întrunirilor sunt drepturi fundamentale consacrate inclusiv de CEDO și de Constituție și nu au nevoie nici de "aprobare" și nici de "autorizare". Legea 60/1991 vorbește de o "avizare" al cărei scop e să împiedice protestele violente, cele organizate în locuri interzise (gen spitale sau guri de metrou) sau suprapunerile între adunări publice diferite.

Practic, principala dumneavoastră obligație este să declarați la primărie adunarea publică cu minim 72 de ore înainte de a se ține. În București, notificarea se adresează PMB.

Iar potrivit art. 3 din Legea 60, astfel cum a fost interpretat de ICCJ prin RIL în anul 2018, dacă protestați în curtea sau în clădirea școlii nu e nevoie de declararea.prealabilă.

În schimb, Legea 60 nu recunoaște protestul spontan, astfel că amenzile nu sunt excluse, mai ales dacă nu vă împrăștiați la somație.

V-aș atrage în schimb atenția la moralitatea acțiunii. Protest împotriva unui copil nu va trezi prea multă simpatie nici la televiziuni, nici în altă parte. Vorba colegilor, reclamați situația la inspectorat, la minister și, cel mult, faceți apoi protest împotriva instituțiilor că nu iau măsuri adecvate de protecție și pentru copiii dumneavoastră și pentru copilul bolnav.

Dapix a scris:

Trebuie să luați aprobare de la Primărie pentru ca protestul să fie legal.
Dar puteți protesta și spontan, neautorizat.

Va multumesc,
Impotriva scolii dorim sa protestam ca nu acorda drepturile copiilor nostri,
Ieri a fost citit catre parinti procesul verbal incheiat in urma vizitei inspectoratului.
Acesta a continut doar "RECOMANDARI" pentru parintii copilului cu CES, nu obligatii, nu masuri, si faptul ca au convocat o comisie pentru a stabili daca copilul poate fi integrat sau nu. Dar parintii copilului sunt influenti si au niste functii in niste instututii care sunt in colaborare cu protectia copilului.
Astepam pana pe 19.12 decizia comisiei, care va fi favorabila lui, conform spuselor psihologului scolii copilul este integrabil.

Am putea avea succes in instanta ? Ce costuri ar fi daca am da scoala si inspectoratul in judecata?
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2022
Catalinavoinea11, utilizator
Si ce daca este influent... , asta inseamna ca trebuie sa sufere copii dvs.?
Daca sunt asa influenti sa l trimita la o scoala privata unde, poate , v-a beneficia de mai multa atentie...
Eu as continua protestul daca as vede ca al meu copil sufera, nu mai vrea sa mearga la scoala...
Asa vor intelege si ei ca trebuie sa lupte pentru drepturi, nu sa plece capul... și, poate, asa vom mai avea si noi o seansa, ca popor...
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2022
Ionut.ion, utilizator
O altă sugestie:pentru fiecare agresiune faceți plângere la poliție.
Se vor implica și ei, poate-poate se iau măsuri.
Tin minte, cand eram la scoala & liceu că noi, mai ales baietii, ne mai ciocneam cateodata. In sensul ca daca cineva agresa pe altul, acela raspundea in aceeasi maniera. Nu este OK asa ? Asta daca parintii copilului cu CES / Inspectoratul nu vor sa ia masurile cuvenite.
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2022
sadrian, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua! pot avea vreo problemă dpdv legal în cazul în ... danuta_niculescu danuta_niculescu Bună ziua! Pot avea vreo problemă dpdv legal în cazul în care câinele meu a ieșit din curte și a omorât pisica unor vecini aflată și ea tot pe ... (vezi toată discuția)
Oferta de imprumut dispunem de capital care va fi folosit pentru ... 8marieanne@gmail.com 8marieanne@gmail.com Oferta de imprumut Dispunem de capital care va fi folosit pentru acordarea de credite individuale pe termen scurt si lung de la 2.000 € la 1.000.000 € ... (vezi toată discuția)
Oferta de imprumut 8marieanne@gmail.com 8marieanne@gmail.com Oferta de imprumut intre persoane serioase si rapide in 48 de ore. Dispunem de capital care va fi folosit pentru acordarea de credite individuale pe termen ... (vezi toată discuția)