avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, am o entitate care are un singur salariat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, am o entitate care are un singur salariat cu norma ...

Buna ziua, am o entitate care are un singur salariat cu norma intreaga,cu contract de munca suspendat pentru ingrijirea copilului pana in anul 2024.In acest caz entitatea ramane la conditia de microintreprindere sau trece la impozit pe profit, incepand cu 01.01.2023 . Contractul de munca este suspendat ptr.ingrijirea copililui mai mult de 30 zile , Tinand seama de Oug 16/2022, sunt in ceata.
Cel mai recent răspuns: BADEAANA , utilizator 15:51, 17 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

OG 16 e destul de clară în privința asta:

„În sensul prezentului titlu, în cazul în care raportul de muncă este suspendat, potrivit legii, condiția referitoare la deținerea unui salariat se consideră îndeplinită dacă perioada de suspendare este mai mică de 30 de zile și situația este înregistrată pentru prima dată în anul fiscal respectiv. În caz contrar sunt aplicabile, în mod corespunzător, dispozițiile art. 52 alin. (2)”.

Art. 52 (2): În cazul în care, în cursul unui an fiscal, o microîntreprindere nu mai îndeplinește condiția prevăzută la art. 47 alin. (1) lit. g), aceasta datorează impozit pe profit începând cu trimestrul în care nu mai este îndeplinită această condiție.
Multumesc, exact asa am interpretat si eu, am pus intrebarea aceasta la un curs ,d-na lector mi-a raspuns ca ramane micro..Inseamna ca incepand cu luna ian 2023, trece la impozit profit.Inca odata multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit vs impozit pe microintreprindere 2023-2024 Codrut07 Codrut07 Buna ziua, Detin un SRL (cod caen 7112) care nu a avut si nu are angajati, in urma OUG 16 sunt OBLIGAT ca in 2023 sa trec la impozit pe profit (16%) din cauza ... (vezi toată discuția)
Am deschis o firmă in noiembrie 2022 fără angajat. Constantinesis Constantinesis Buna ziua! Am deschis o firmă in Noiembrie 2022 fără angajat, neplătitoare TVA deci intra la categoria Micro doar 2 luni. Deoarece nu pot avea angajat ... (vezi toată discuția)