avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Legislatia muncii si probleme ... Anagajatorul a acordat diurna si apoi o cere inapoi/o ...
Discuție deschisă în Legislatia muncii si probleme conexe

Anagajatorul a acordat diurna si apoi o cere inapoi/o scade din salariul angajatului

In luna septembrie, am avut o deplasare in interes de serviciu (live content sportiv, intretinere relatie comerciala cu partenerul) cu un partener comercial in Finlanda (21-24 septembrie, partenerul mi-a asigurat cazare,transport si 2 mese). Am intrebat-o pe managera mea directa in scris, pe mail, daca este de acord cu aceasta plecare raspunzandu-mi afirmativ (am dovada mailului).


Mai departe, am facut cerere de avans pentru diurna , am rugat-o pe managera mea directa sa mi-l aprobe (pe Teams - dovada) deoarece mi-a transmis ca nu primeste notificarile (concedii) pe adresa de mail si apoi mi-a confirmat ca mi l-a aprobat (am dovada scrisa).

Dupa ce m-am intors, in luna octombrie, m-am apucat sa fac decontul pentru acest avans de diurna (formular de deplasare+bilete de avion). Dupa ce l-am facut managerul trebuia sa dea ok-ul, ca sa pot duce si actele fizice pentru decont la financiar. Dar atunci, mi-a transmis ca nu poate aproba acest decont deoarece considera ca nu a fost o deplasare in interes de serviciu si ca daca a aprobat decontul a fost din greseala, iar banii va trebui sa-i dam inapoi/se vor scadea din salariu.

Iar acum am ramas cu aceasta situatie: am primit ok-ul pentru plecare, mi-a aprobat cererea de avans diurna, mi-a respins decontul, ma pune sa returnez banii.

As dori sa stiu cum trebuie sa procedez mai departe, deoarece nu mi se pare fair aceasta situatie si sunt pusa sa platesc pentru greseala unui superior/managerului meu direct. Departamentul de HR, fara nici o baza juridica sau explicatie concreta pe temei legal, mi-a transmis ca acesti bani se vor scadea din salariu.
Consider ca este abuz in serviciu prin faptul ca managerul profita de pozitia pe care o are in companie, nu-si asuma greselile, dept. HR il acopera si prefera sa ia din salariul persoanei care este mai jos in ierarhie.

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Diurna Ramonacj Ramonacj cand se acorda diurna? daca o echipa de baietii pleaca luni dimineata la munca si se intorc vineri, cand trebuie sa primeasca banii pt diurna? luni dimineata ... (vezi toată discuția)
Ordin de deplasare dionis456 dionis456 Buna ziua, Am si eu o mica nelamurire, sper sa fi scris un topicul corect. A trebuit sa fac o deplasare, inafara tarii, la un client. Iar acum firma de ... (vezi toată discuția)
Ordine de deplasare diana2012 diana2012 Am un angajat care face deplasari ptr.firma si care aduce bonuri,facturi,etc.si care trebuie sa decontez aceste deplasari si diferite cheltuieli... Imi trebuie ... (vezi toată discuția)