avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Atribuţii specifice unui lucrător comercial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Atribuţii specifice unui lucrător comercial

Atribuţii specifice unui lucrător comercial?
Bună ziua. În CM scrie că sunt lucrător comercial,iar atribuţiile mele sunt , pe lângă vânzarea produselor din magazin,următoarele: realizare copii şi printări,laminări, imprimare fotografii,realizare poze tip ID şi paşaport(cu aparatul foto),încărcări electronice telefon,preluare anunţuri de toate felurile,preluare comenzi ştampile,ceramică foto( pentru cruci),comenzi rame,trimitere fax...În fiecare zi, pe lângă inchiderea de zi pe casa de marcat,trebuie să trecem în Saga toate produsele vândute in acea zi, plus închiderea(rap.Z).La începutul fiecărei luni, trebuie să scot din Saga o situaţie a stocurilor şi să scriu bonul de consum,etc. Plus că în fiecare lună trebuie să transmit indexul de la lumină, dar nu numai din magazinul în care lucrez, ci şi din alte spaţii comerciale pe care
administratorul le are...Toate produsele de care e nevoie în magazin sunt comandate de angajati, administratorul rareori are vreo iniţiativă.
Vă rog, îmi poate spune cineva dacă e corectă încadrarea ca lucrător comercial? Menţionez că fişa postului nu e clară, iar aceste atribuţii mi-au fost transmise verbal.
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2022
LaurLucreția, utilizator
Cel mai recent răspuns: LaurLucreția , utilizator 13:13, 27 Noiembrie 2022
Nu exista un text de lege care sa menționeze atribuțiile unei functii.

Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
....
Ok, dar în discuţia cu titlul " Buna ziua,Din cate stiu si am mai citit, fisa de post a unui..." ,dvs. spuneaţi :

***Cornel Vasile
Consilier juridic 16:50, 19 Mai 2022
Contactează
In opinia mea, fisa postului nu poate contine decat atributiile corespunzatoare functiei din c.i.m.

Atributiile vechi au legatura cu noua functie ?
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic ***

Până la urmă,un angajator chiar are dreptul de a cere orice unui angajat ?Plus că fişa postului pe care am primit-o recent nu e prea clară,aş putea spune chiar că ce scrie acolo seamănă cu lucrurile care de obicei se trec în regulamentul intern.Chiar vă rog,dacă aveţi, să îmi transmiteţi şi mie o fişă de post a unui lucrător comercial,ca să pot face o comparaţie cu ce scrie la mine.
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2022
LaurLucreția, utilizator
Nu exista o fisa de post tipizata sau stabilita prin lege ...nu e nicio contradictie intre cele 3 raspunsuri .

Trimiteti-mi pe email o fotocopie si va pot spune care ar fi neconcordantele in opinia mea.
Bună ziua. Vă rog, încă aștept părerea dv.

Cornel Vasile a scris:

Nu exista o fisa de post tipizata sau stabilita prin lege ...nu e nicio contradictie intre cele 3 raspunsuri .

Trimiteti-mi pe email o fotocopie si va pot spune care ar fi neconcordantele in opinia mea.

Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2022
LaurLucreția, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator srl-director carmengheorghiu carmengheorghiu Administratorul unui SRL, care este si asociat unic, poate avea contract deunca cu functia de director? (vezi toată discuția)
Nelămuriri legate de fișa postului LaurLucreția LaurLucreția Bună ziua! Am și eu niște neclarități legate de fișa postului pentru un lucrător comercial. Am fost pusă la noul loc de muncă ( un magazin ... (vezi toată discuția)
Ajutor fise post carmen2531 carmen2531 Buna ziua, Asi dori si eu cateva modele de fise post pentru: 1. Operator introducere, validare si prelucrare date (COR 411301) 2. Grafician calculator (COR ... (vezi toată discuția)