avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA 394 LA AGENTIILE DE TURISM SI CALCUL MARJA PE PROFIT
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

394 LA AGENTIILE DE TURISM SI CALCUL MARJA PE PROFIT

Buna tuturor
am o mare problema ca nu stiu exact ce anume se preia in 394 la o agentie de turism, mai exact daca furnizorii cu care lucrez eu ar trebui sa apara in 394 desi ff sunt cu "tva inclus", si la livrari daca acele ff care sunt catre persoane inreg in scop de tva .

Si as dori un caz practic de calcul al marjei pe profit


este urgent

Cel mai recent răspuns: roxanastefu , utilizator 10:59, 15 Februarie 2010
Roxana ,
si eu tin contabilitatea unei agentii de turism.
In declaratia 394 preiau :
- pentru vinzari toate facturile intocmite catre platitori de TVA (cei care au RO), nu si catre persoane fizice, indiferent daca facturile sunt facute cu TVA sau cu TVA inclus.Acolo unde ai TVA treci baza si TVA aferent , unde nu ai TVA treci doar baza=valoare totala factura si la TVA 0
Pentru cumparari , avind in vedere ca nu avem voie sa deducem TVA din facturile prestatorilor , trecem furnizorii respectivi (tot cei cu RO) cu baza = valoarea totala a facturii si la TVA 0 .
Acolo unde deduci TVA treci baza si TVA aferent
Eu trec in 394 toate facturile emise sau primite de la persoane inregistrate in scop de TVA , pe principiul mai bine sa prisoseasca decit sa lipseasca .
Verific in VIES sa fie valide codurile si inregistrez doar ce e valid.
Trebuie sa gindesti ca tot ce ai primit sau ai emis tu, va figura si in situatiile partenerilor.
Din pacate programul in care lucrez nu-mi da siguranta ca-mi va scoate situatia corecta si atunci iau la mana jurnalele de tva lunare si culeg din ele in Excel.Mi se pare mai sigur asa.Depinde si de volumul de munca pe care il ai.
Spor la treaba
Multumesc multa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agentie turism-tva achizitie bilet intrare parc distractie franta mioara danaila mioara danaila Buna ziua , o agentie de turism a cumparat , platind cu card , un bilet de intrare la un parc de distractii din Franta. Biletul a fost achizitionat la ... (vezi toată discuția)
Stornare factura. luciapap luciapap In 18.05.2010 am o factura de consumabile pe care am inreg 6028=401 si 4426=401 Acuma in August seful imi aduce o factura din Mai storno partial la factura ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara auto second-hand (detalii tva) Ovidiu_minos Ovidiu_minos Buna ziua, as dori, va rog, sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Doresc sa achizitionez un autoturism second hand (de la o firma specializata in ... (vezi toată discuția)