avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!Am urmatoarea speta; anul trecut,in timp ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!Am urmatoarea speta; anul trecut,in timp ce ne judecam ...

Buna ziua! VA ROG sa analizati urmatoarea speta; anul trecut,in timp ce ne judecam in apel cu cei de la ANRP pentru obligatia de a face a aparut legea 193 in care se stipuleaza ca evaluarea terenurilor ce fac obiectul Legii 10,complectata de 165 se face comform grilei notariale din anul anterior emiterii deciziei de catre CNCI si nu dupa grila notariala din 2013 (cum era pana atunci). Hotararea contestata in apel de catre CNCI ne atribuia o suma (circa 19000 eur) calculata conform grilei notariale din 2013,atunci in vigoare,pentru ca legea 193 inca nu aparuse. Apelul a fost respins dar in considerentele hotararii pronuntate,instanta a aratat modul in care CNCI trebuie sa calculeze valoarea despagubirilor cuvenite raportandu-se la grila notariala din anul anterior (2021) si a calculat inclusiv suma cuvenita ca despagubiri. Cu toate acestea CNCI a emis decizia de despagubire pe suma stabilita conform grilei notariale din 2013,motiv pentru care am contestat in instanta aceasta decizie dar surprinzator,Tribunalul ne-a respins actiunea considerand-o neantemeiata! As dori sa stiu punctul dumneavoastra de vedere. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2022
CUCU POPESCU ADRIAN, utilizator
Cel mai recent răspuns: CUCU POPESCU ADRIAN , utilizator 12:29, 25 Noiembrie 2022
Degeaba va spunem un punct de vedere dacă nu cunoaștem motivarea instantei de fond,felul în care ați redactat și motivat în fapt și în drept actiunea dvs etc.Aveti deschisa calea apelului,teoretic aveți dreptate despăgubirile trebuiau calculate conform ultimilor modificări iar hotărârea tribunalului la prima vedere pare nelegala.Daca nu ați avut av ar c am fi cazul sa va angajați...
Nu am primit inca decizia si mai ales motivarea,pentru ca ,sincer sunt foarte curios cum au ,,judecat".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in baza legii 165/2013 am dat in judecata cnci (anrp) ... diana cernea diana cernea Buna ziua, In baza Legii 165/2013 am dat in judecata CNCI (ANRP) si am solicitat instantei sa stabileasca valoarea de despagubire a imobilului demolat care a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in anul 2019 am introdus o actiune in obligatia de ... CUCU POPESCU ADRIAN CUCU POPESCU ADRIAN Buna ziua! In anul 2019 am introdus o actiune in obligatia de a face impotriva ANRP unde aveam un dosar de despagubiri din anul 2006,pentru care nu primisem ... (vezi toată discuția)
Problema cu anrp hamarsold1000 hamarsold1000 Daca am constatat ca ANRP intr-un dosar mi-a dat cu 68900 - 95900 lei mai putin si in alt dosar cu 36590 lei mai putin si nu am dat ANRP in judecata in termen ... (vezi toată discuția)