avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dupa tergiversari si modificari peste modificari, OUG ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dupa tergiversari si modificari peste modificari, OUG 130 /2022 ...

Dupa tergiversari si modificari peste modificari, OUG 130 /2022 obliga locatarii condominiilor sa monteze contoare (repartitoare) de consum agent termic . Pe scara A in care locuiesc toti locatarii au CT de apartament dar conductele cu agent termic de la punctul termic trec prin subsol catre scara B. Concret , anii trecuti plateam gaze pentru incalzire 160-200 lei, plus agentul termic care trecea prin subsol catre scara B, 70-80 lei . In conditiile obligativitatii montarii de contoare , noi cei de la scara A vom mai participa la plata agentului termic care merge la scara B ?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 04:48, 30 Noiembrie 2022
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dv ca si consumator final veti achita c/v unitati inregistrate de aparatele dv individuale de contorizat consum utilitati
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veti mai plati cheltuieli cu incalzirea pe partile comune. CT va asigura incalzirea pe proprietatea individuala. Daca tot v-ati pus centrale toti proprietarii de pe scara A, mai cheltuiti la comun si pentru o izolatie termica foarte buna a conductelor ce traverseaza subsolul scarii, ca sa aveti motive de a nu mai plati nimic. Inteleg ca v-ati taiat, in rest, toate coloanele ce alimentau caloriferele din proprietati.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2022
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subsolul e de vina? ContSters189595 ContSters189595 buna ziua suntem o asociatie formata din mai multe blocuri unan dintre scari avand repartioare. as dori sa stiu cum se imparte factura radet .ce ... (vezi toată discuția)
Despre noul?/vechi sistem de calcul al caldurii. ndan57 ndan57 Buna ziua, doresc sa ve explic despre ce este vorba la mine in bloc si daca se poate sa discutam... Blocul are 4 nivele cate 10 apartamente pe scara si 5 ... (vezi toată discuția)
Locatari cu centrala proprie obligati sa plateasca caldura cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:locatarii cu centrala proprie sunt pusi sa plateasca caldura(aprox 80 lei/luna)...pentru ... (vezi toată discuția)