avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna seara o nelamurire va rog ...daca tatal si bunica ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna seara o nelamurire va rog ...daca tatal si bunica paterna ...

buna seara o nelamurire va rog ...daca tal si bunica paterna au decedat sotia supravetuitoare vine la mostenire impreuna cu cei 2 copii ai ei
Cel mai recent răspuns: admin74@gmail.com , utilizator 23:52, 30 Noiembrie 2022
Nu-i clar ce vreți să întrebați. Detaliați situația. Ce înseamnă afirmația "copii ei"?
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2022
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În ce ordine au decedat tatăl și bunica?

Este important pentru că nora nu-și moștenește soacra. Dar soția supraviețuitoare îl moștenește soțul defunct. Iar în averea soțului ei decedat s-ar putea găsi și (ceva din) ceea ce a moștenit el de la părinții lui.

Și atunci:

Dacă bunica a murit ultima, atunci pe ea o moștenesc doar nepoții ei de fiu predecedat (copiii copilului ei decedat, iar nu copiii altora de prin preajmă). Nora nu-și moștenește soacra.

Dacă bunica a murit prima, atunci pe ea a moștenit-o fiul ei (în viață în clipa decesului mamai sale).
Iar, mai departe, pe fiul ei (tatăl din speță) îl moștenesc:
- soția lui supraviețuitoare, care moștenește o pătrime din averea soțului defunct (inclusiv din ceea ce a moștenit el de la mama lui).
- și copiii defunctului. (ai defunctului! nu copiii altcuiva de prin preajmă).

Presupun că, prin expresia „cei doi copii ai ei,” v-ați referit la doi copii care erau doar ai soției, dar nu erau și ai soțului defunct. (copii ai soției din altă căsătorie/din afara căsătoriei).
Dacă da, atunci „cei doi copii ai ei” o vor moșteni (doar) pe ea, la vremea când va muri ea (mama acestora).
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2022
romascanu, moderator
va multumesc si scuze de formulare ..da bunica a murit ultima iar nora cu asemanare de nume identic a preluat datoriile de impozite taxe si face pe proprietara...am deschis proces fara taxa de succesiune-am pierdut pe motiv ca nu am calitate de mostenitor ....partaj judiciar -pierdut----avocata a motivat ca intre av.lor si judecator exista o prietenie ...nu prea cred-acum pe 9 este ultima cred infatisare -apoi -vom vedea- va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog am nevoie de o lămurire, sot , sotie fara ... geta2005 geta2005 Buna ziua! Va rog am nevoie de o lămurire, sot , sotie fara copii, sotul singur la părinți moare primul apoi moare mama lui , tatăl mort cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Cumnații vor să o dea afară din casa părintească pe soția unui frate de-al lor, decedat înaintea părinților. ea nu are drept la moștenirea bătrânilor? sammy44 sammy44 Batrani cu 4 copii. Unul din ei statea cu ei , casatorit , cu 2 copii. Decedeaza si dupa un timp mor pe rand si batranii. Copiii batranilor , cei 3 ramasi in ... (vezi toată discuția)
Cat ii revine nepotului si cat fiicei supravietuitoare luminitacoman luminitacoman Subiect: Nora isi mosteneste socrii ? Buna seara. Nora isi mosteneste socrul? Sau transmiterea mostenirii se face pe linie descendenta? Bunicul meu a ... (vezi toată discuția)