avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa-mi vand casa fara agentia imobiliara la care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa-mi vand casa fara agentia imobiliara la care am pus-o. Sunt obligat sa le mai platesc vreun comision?

Buna ziua. Daca am o casa de vanzare si am pus-o la o agentie imobiliara si am incheiat contract cu ei dar eu mi-am gasit singur cumparator si vreau sa o vand fara agentie, mai sunt obligat sa dau vreun comision agentiei (ca sa imi scoata casa de la ei) din moment ce agentia nu participa cu nimic la tranzactie? Ce posibilitate ar fi sa nu platesti comision la agentie? Te pot actiona in judecata daca nu le platesti comisionul? (Intreb pentru cineva si specific ca nu stiu care sunt toate clauzele din contractul incheiat intre ei, intre cele doua parti.)
Cel mai recent răspuns: cassandramaria , utilizator 20:46, 30 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai ce ați cautat la agenție de la bun început?
Da, va trebui sa le achitați comisionul, conform contractului, plus eventuale taxe de penalizare, dacă este specificat în contract, pentru ca ați tranzacționat direct dvs cu clientul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de clauzele prevazute în contract,depinde ce demersuri au făcut pt dvs etc.Sa studieze clauzele contractului , în mod normal ar trebui sa meargă la un av pt o consultație etc
Da, inteleg..am sa-i transmit. Trebuie luate in vedere mai multe lucruri. Multumesc mult pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2022
cassandramaria, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa fac? marius1965 marius1965 Buna..acum trei ani o prietena din alt judet ma rugat sa caut o casa de vanzare in zona clujului...am facut un contractat prestari servici cu o ... (vezi toată discuția)
Cum scap daca nu am platit comisionul la o agentie imobiliara????? adriana2011 adriana2011 Am cumparat un apartament prezentat de o agentie imobiliara, dar pe ei nu i-am anuntat, cand am facut contractul de vanzare cumparare. In contractul de ... (vezi toată discuția)
Tranzactie imobiliara nefinalizata virginia;epadatu virginia;epadatu am contractat printr-o agentie imobiliara o garsoniera. agentia a primit pentru tranzactie ,la data rezervarii garsonierei un procent de 3% din valoarea ... (vezi toată discuția)