avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale BONUL FISCAL OBLIGATORIU DACA TAI CHITANTA SI FACTURA?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

BONUL FISCAL OBLIGATORIU DACA TAI CHITANTA SI FACTURA?

LUCREZ IN DOMENIUL TRANSPORTURILOR SISTEM RENT A CAR . PENTRU SUMELE INCASATE DE LA CLIENTI SE TAIE CHITANTA SI FACTURA PE BAZA UNUI CONTRACT INTRE FIRMA SI CLIENT.MAI ESTE NECESARA CASA DE MARCAT SI BONUL FISCAL? DACA DA DE CE?
Cel mai recent răspuns: ContSters13909 , utilizator 21:09, 5 Octombrie 2006



esential pentru obligativitatea folosirii de case de marcat fiscale este caracterul vanzarii: en detail sau cu ridicata...pentru prima categorie este obligatorie folosirea casei de marcat ficale, iar pentru a 2-a nu...firesc, sunt si exceptii...pentru detalii: [ link extern ]


Esential nu este felul vanzarii, respectiv en detail sau cu ridicata ci sunt stabilite prin OUG 28/1999 anumite categorii de activitati care nu sunt supuse obligatiei de a emite bon fiscal.

Cu privire la topic: daca eliberezi bon fiscal si factura nu mai e necesara eliberarea unei chitante, in caz contrar ajungandu-se la eliberarea a 2 chitante pt aceeasi incasare.
cnf. ordinului m.f.p. 293/ 22.02.2006 publ in M.Of. 194 1.03.2006 bonul fiscal de sub 100 RON ,se poate inregistra , in contabilitate, fara fact. fiscala daca este stampilat..........
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal sau bon fiscal si factura fiscala sweet sweet Buna ziua.lucrez la un magazin de scule si unelte de uz gospodaresc.as vrea sa stiu in ce situatii clientii pot cere ,pe langa bonul fiscal , si factura ... (vezi toată discuția)
Incasare facturi emise catre pers juridice pentru livrari en-detail de carburanti auto bogymania bogymania Buna ziua. Administrez o statie PECO de un an de zile. Obiectul de activitate este comercializarea en-detail de carburanti auto (benzina si motorina). Firma ... (vezi toată discuția)
Nu se elibereaza documente de incasare cu numerar stefan35 stefan35 buna seara. de curand am efectuat o revizie auto la un service care, pentru prestatia efectuata, a emis o factura insa nu a emis si chitanta desi factura ... (vezi toată discuția)