avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua,soacra mea vrea sa treacă apartamentul pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua,soacra mea vrea sa treacă apartamentul pe soțul ...

Bună ziua,soacra mea vrea sa treacă apartamentul pe soțul meu,recent a murit socru,ei sunt trei copii un băiat și 2 fete.Una din fete nu vrea nimic cealaltă mare vrea dar o anumită sumă cerută de ea,nu este de acord doar cu partea care i se cuvine.Ce se poate face,ca soacra să poată trece pe soțul,sora lui nu este de acord,să se treacă pe el.Nu stie cum să facă,fără acordul ei nu poate face nimic,fără semnătura ei nu poate face nimic? Fără ca partea soacrei să se mai imparteasca!
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 14:04, 8 Decembrie 2022
Nu se poate face nimic, atât timp cât nu e dezbătută succesiunea după socru.
Dezbateti succesiunea în instanță.
Am deschis succesiunea la notar si o sa vină la semnat dar mai departe cu ce trebuie făcut nu ii de acord.Nu ii convine cât i se vine partea după socru,vrea mai mult.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este dreptul ei sa se opună. Nu o puteți obliga sa fie de acord.
Dacă dezbateti succesiunea la notar și cumnata dvs în mod sigur nu va renunța, va avea și ea o cota parte din moștenire.
Asta înseamnă, ca soacra nu vă poate da decât cota ei, urmând ca soțul dvs sa rămână în indiviziune cu sora lui.
Nu va fi unic proprietar asupra imobilului.
Iar dacă sora în continuare nu va fi de acord, tot la instanță veți ajunge și cu partajul.
Deci să înțeleg,trebuie să ii dăm cât cere ea ca să fie bine să poată trece apartamentul pe soțul?Dacă nu doar in instanta se poate decide partajul? Problema este că noi am băgat ceva bani în apartament.,încă stăm în el.Nu ne convine să i se vină cât la soțul care ea nu a băgat un ban in apartament si să avem si grijă de soacra până la moarte, nu ii corect.
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2022
Anca RYB, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie sa ii dati cat cere ea. Dar nici nu o puteti obliga sa fie de acord cu actul sau sa ii vanda/doneze sotului dvs si cota ei. Va asteptati sa fie fericita ca mama ei ii da tot fratelui?
Un act se incheie la vointa partilor.
Iar daca cumnata nu vrea sa colaboreze pentru contract si sa dea si cota ei, va trebui sa faceti partajul pe cale judecatoreasca, urmand sa stabileasca judecatorul ce suma de bani i se cuvine ca sulta.
Practic, bani va trebui sa ii dati oricum. Poate sa fie mai mult decat cere, poate sa fie mai putin.
Dvs nu trebuia sa investiti intr-un imobil, pe care nu il aveti legal in proprietate deplina. Daca nu e al meu, nu misc un pai.

Alte discuții în legătură

Cum se face mostenirea? MarialuNan MarialuNan Buna ziua. Sotul meu a decedat recent. Dar anul trecut a decedat socrul meu. Sotul are o sora fara mostenitori. Si nu a facut mostenirea dupa socru, ca a spus ... (vezi toată discuția)
Succesiune blonzi blonzi Buna ziua,de curand a murit socrul meu si as vrea sa fac succesiunea .Ei sunt patru frati si mama soacra,unul din frati a spus ca el doreste parte din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! situatia sta in felul urmator. socru decedat, are ... vladcarmen_77 vladcarmen_77 Buna ziua! Situatia sta in felul urmator. Socru decedat, are doi copii, sotul meu si fratele. Succesiunea se face dupa el, soacra jumate din apartament si 2/8, ... (vezi toată discuția)