avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua,soacra mea vrea sa treacă apartamentul pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua,soacra mea vrea sa treacă apartamentul pe soțul ...

Bună ziua,soacra mea vrea sa treacă apartamentul pe soțul meu,recent a murit socru,ei sunt trei copii un băiat și 2 fete.Una din fete nu vrea nimic cealaltă mare vrea dar o anumită sumă cerută de ea,nu este de acord doar cu partea care i se cuvine.Ce se poate face,ca soacra să poată trece pe soțul,sora lui nu este de acord,să se treacă pe el.Nu stie cum să facă,fără acordul ei nu poate face nimic,fără semnătura ei nu poate face nimic? Fără ca partea soacrei să se mai imparteasca!
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 14:04, 8 Decembrie 2022
Deschideti succesiunea in instanta. Jumatate va avea soacra si cealalta jumatate se imparte intre soacra si copii. DUPA ce se face succesiunea si aveti actele, soacra poate sa ii doneze partea ei fiului.
Daca renunta inainte, partea ei se imparte la toti copiii in parti egale.
Da,dar din câte știu donația în instanță se poate ataca.
Faceti cu intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face mostenirea? MarialuNan MarialuNan Buna ziua. Sotul meu a decedat recent. Dar anul trecut a decedat socrul meu. Sotul are o sora fara mostenitori. Si nu a facut mostenirea dupa socru, ca a spus ... (vezi toată discuția)
Succesiune blonzi blonzi Buna ziua,de curand a murit socrul meu si as vrea sa fac succesiunea .Ei sunt patru frati si mama soacra,unul din frati a spus ca el doreste parte din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! situatia sta in felul urmator. socru decedat, are ... vladcarmen_77 vladcarmen_77 Buna ziua! Situatia sta in felul urmator. Socru decedat, are doi copii, sotul meu si fratele. Succesiunea se face dupa el, soacra jumate din apartament si 2/8, ... (vezi toată discuția)