avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... angajare primarie ulterior OUG 34/2009
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

angajare primarie ulterior OUG 34/2009

Sunt angajat la o primarie din mediul rural pe postul de consilier al primarului(postul este contractual). Temporar am indeplinit, prin ordin al primarului, si functia de referent agricol vacantat prin plecarea titularului.
As dori sa raman pe postul de referent agricol (post de functionar public) avand studii superioare economice.
Primarul se impotriveste dorind organizarea unui concurs la care eu sa nu particip si la care a ajutat sa se inscrie o persaona din afara primariei.Spun, a ajutat-o, pt ca este singura persoana care a stiut de concurs,data ultima de depunere dosar,bibliografie,data sustinerii concurs,etc.
Am mai multe intrebari:
-are dreptul sa organizeze concurs? Raportul 1 la 5 (1 angajare la 5 posturi vacante) e obligatoriu si la o primarie cu 14 angajati ?
-daca concursul e legal, eu ma pot prezenta la concurs de pe postul de consilier la care pot renunta?
-daca am ocupat temporar si postul de referent agricol (pe care il mai ocup si acum), nu sunt indreptatit sa trec fara concurs pe acest post?
-postul vacant si data concursului nu trebuia anuntat si la avizier?
Multumesc tuturor pt raspunsuri!
O.U.G. nr. 34/2009
" ART. 22
(1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din autorităţile şi instituţiile publice prevăzute la art. 21. Posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, precum şi cele a căror ocupare a fost deja aprobată de Guvern prin memorandum pot fi ocupate în condiţiile legii.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), ordonatorii principali de credite, în cazuri temeinic justificate, pot aproba ocuparea unui procent de maxim 15% din totalul posturilor ce se vor vacanta după data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, numai în condiţiile încadrării în cheltuielile de personal aprobate prin buget. Pentru posturile din sistemul de învăţământ de stat, urmărirea încadrării în procentul de maxim 15% se realizează la nivelul întregului sistem de învăţământ de stat, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului educaţiei, cercetării şi inovării.
(2^1) Încadrarea în procentul de 15% prevăzut la alin. (2) nu se aplică în situaţia în care ocuparea posturilor vacante nu duce la majorarea numărului total de posturi ocupate, cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin buget, la nivelul ordonatorului principal de credite, în cazul ocupării posturilor vacante corespunzătoare:
a) categoriei înalţilor funcţionari publici;
b) funcţiilor publice de conducere, funcţiilor publice de conducere cu statut special şi posturilor militare de conducere;
c) funcţiilor prevăzute la art. III alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 37/2009 privind unele măsuri de îmbunătăţire a activităţii publice.
(3) Ocuparea posturilor prevăzute la alin. (2) şi (2^1) se va face prin concurs sau examen, în condiţiile legii, pe răspunderea ordonatorilor principali de credite."
Avand in vedere ca postul de consilier al primarului,nu se ocupa prin concurs sau examen, ci prin numire pe baza increderii personale, fiind dreptul alesului local de a-si angaja un consilier personal, consider ca acest post nu face obiectul O.U.G. nr.34/2009 si deci, poate fi ocupat oricand. :)
Am intelesdar cum ramane totusi cu incadrarea in cheltuielile de personal aprobate prin buget, nici in aceste criterii nu trebuie sa se incadreze acest post?
Sigur ca incadrarea se va face in cheltuielile de personal aprobate prin buget. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajari 2010 klaudia772001 klaudia772001 In cadrul primariei avem trei persoane ale caror contracte de muncă vor expira in martie respectiv in mai anul curent. Acum cu destituirile care urmează sa ... (vezi toată discuția)
Angajare 2010 Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Înn ce conditii se poate angaja o persoana in anul 2010 in cadrul unei institutii publice(ex. primarie) pe functie contractuala sau functionar ... (vezi toată discuția)
Procedura de infiintare a unui compartiment janina drula janina drula o primarie doreste infiintarea unui compartiment de achizitii publice deoarece asa prevede legea.In cadrul acestui compartiment functioneaza o singura persoana ... (vezi toată discuția)