avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Taxa expert pentru efectuare expertiza
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Taxa expert pentru efectuare expertiza

Buna ziua . Într-un proces unde se cere anularea unui titlu de proprietate greșit în acord cu suprafața existența a unui teren și eliberarea altuia pe suprafața de teren reală, s-a hotărât de către instanța numirea unui expert care să facă măsurători și s-a stabilit plata unei taxe pentru acest expert .
Noi am platit neîntârziat acea taxa în contul indicat .
Deși a trecut peste o lună nu avem nicio informație și nici expertul respectiv nu poate confirma plata taxei sau faptul că trebuie să vina la măsurătoare pentru expertiza .

Data unei noi înfățișări in instanță se apropie și nu avem nicio informație .

Cum am putea verifica că s-a primit taxa cuvenită sau cum am putea solicita efectuarea expertizei din moment ce suma datorata a fost deja virată cu mult timp in urmă ?

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:46, 9 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Onorariul (nu taxa) pentru expert stabilit de catre instanta pentru efectuare expertiza trebuie platit in contul Biroului local pentru expertize tehnice judiciare de pe langa tribunal, pe numele expertului desemnat. Expertul nu primeste onorariul decat dupa depunerea raportului de expertiza, aprobarea acestuia de catre instanta si primirea de adresa pentru confirmare de la instanta, de catre BLETJ.
Expertul trebuie sa primeasca de la instanta adresa pentru desemnare sa, ca sa efectueze expertiza in dosarul nr. ... cu termen ....
Verificati la dosarul cauzei daca exista copie dupa adresa de desemnare expert si originalul documentului prin care s-a platit onorariul de expert.
Trebuie sa stiti ca experti sunt putini si desemnari in multe dosare pentru fiecare expert. In plus, hartiile pana ajung la expert dureaza de regula, mult timp., iar termenele de judecata sunt scurte.
Cand ii vine randul, va fi avut in vedere de catre expert si dosarul dvs.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa intelegeti ca este sfarsit de an,instantele de judecata sunt sufocate cu multitudinea de cauze,comunicarile se fac greoi,expertul poate sa aiba mai multe expertize in desfasurare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2022
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza - procedura cerebel33 cerebel33 Buna ziua, care este procedura intr-un dosar de partaj privind expertiza bunurilor comune? Se primeste adresa de instiintare cu data la care vine expertul ... (vezi toată discuția)
Onorariu expert tehnic md44 md44 Buna ziua, Sunt intr-un proces de partaj - iesire din indiviziune unde a fost efectuata o expertiza. Am platit onorariul provizoriu stabilit de instanta. In ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila judiciara elenaalex elenaalex Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu niste informatii privind pasii pe care trebuie sa ii execute un expert contabil judiciar. Tocmai am primit prin posta ... (vezi toată discuția)