avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua ! Referitor la salariul minim pe economie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua ! Referitor la salariul minim pe economie pentru anul ...

Buna ziua !
Referitor la salariul minim pe economie pentru anul 2023 as dori sa va intreb:
Daca un angajat are salariul de incadrare in decembrie 2022 de 2650 lei si i se va mari din ianuarie 2023 la 3000 , salariul minim de baza , el va beneficia de scututirea de impozit si de necuprinderea in baza lunara de calcul al contributiilor sociale obligatorii pentru suma de 200 lei ?
Daca angajatorul mareste salariile cu 450 lei fara sa depaseasca nivelul de 4000 lei inclusiv, acesti angajati vor beneficia si ei de aceste scutiri ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: albu.andrei1985 , utilizator 15:56, 12 Decembrie 2022
200 lei nu intra in calcul .. se aplica pana la 31.12.2022 scutirea.
Eu intrebam daca, in anul 2023 dupa marirea salariului de baza din anul 2022 care era de 2650 lei la nivelul salariului minim pe economie de 3000 lei , va beneficia in anul 2023 de a scutiri pentru cei 200 de lei.
începând cu data de 1 ianuarie 2023, în cazul salariaților care desfășoară activitate în baza contractului individual de muncă, încadrați cu normă întreagă, la locul unde se află funcția de bază, nu se datorează impozit pe venit și nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuțiilor sociale obligatorii suma de 200 lei/lună, reprezentând venituri din salarii și asimilate salariilor, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:
a) nivelul salariului de bază brut lunar stabilit potrivit contractului individual de muncă, fără a include sporuri și alte adaosuri, este egal cu nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată stabilit prin hotărâre a Guvernului, în vigoare în luna căreia îi sunt aferente veniturile;
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc frumos .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma lamuriti de ce atunci cand se mareste salariul minim ... oana05 oana05 Va rog sa ma lamuriti de ce atunci cand se mareste salariul minim pe economie nu cresc salariile tuturor angajatilor calculand asa cum scrie in L153 ... (vezi toată discuția)
Deducere fiscală 200 lei la salariu minim econo econo Puteți explica concret cele 2 condiții pentru deducerea fiscală de 200 lei la salariul minim? + nivelul salariului de bază brut lunar stabilit potrivit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! as dori sa stiu cat este salariul minim pe economie.. ... Andreea Tricu Andreea Tricu Buna ziua ! As dori sa stiu cat este salariul minim pe economie.. si daca bonurile de masa se impoziteaza!? (vezi toată discuția)