avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Buna ziua, pot fi membri fondatori ai unei Asociatii a ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Buna ziua, pot fi membri fondatori ai unei Asociatii a parintilor ...

Buna ziua, pot fi membri fondatori ai unei Asociatii a parintilor , profesorii din cadrul acelei scoli care nu au copii inscrisi la aceea scoala?
Nu gasesc o mentiune expresa referitoare la faptul ca doar parintii pot avea calitatea de membri fondatori sau ca profesorii nu pot fi membri fondatori.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:43, 14 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista legislatie speciala ref. asociatiile de partinti, prin urmare conteaza daca si ce scrie in Statut ref. cine poate deveni membru. Totusi, daca se numeste asociatie "DE PARINTI" logic este sa poata fi membri propriu-zisi, deci cu drept de vot in AG, numai persoanele care au calitatea de parinte al unui elev din acea scoala, nu si alte persoane care nu au aceasta calitate.... ba chiar ar fi normala o clauza statutara de incetare automata a calitatii de membru atunci cand cand elevul al carui parinte este membrul asociatiei inceteaza a mai fi elev al acelei scoli....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O asociație de părinți care nu mai are activitate ar trebui dizolvată? minerva78 minerva78 Bună seara! O asociație de părinți nu mai are activitate de 3 ani, deoarece președintele a decedat, iar ceilalți membrii și-au pierdut calitatea ... (vezi toată discuția)
Membrii fondatori minori Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu Mi-a intrat în atenție dorinta unor adolescenți de 15-17 ani care vor să înființeze o asociatie a elevilor. Avem în acest caz ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie parinti cpaula cpaula In data de 20 aprilie 2012 am trimis un e-mail catre scoala in care invata fiul meu, rugandu-l pe D-nul Director sa informeze parintii din scoala de ... (vezi toată discuția)