avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reducere pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reducere pensie intretinere minor

Buna ziua! Sunt divortata si am un copil minor in intretinere. Fostul meu sot s-a recasatorit, a devenit de curand din nou tata si a depus actiune in instanta pentru reducerea pensiei de intretinere a copilul nostru. Cu toate ca nici macar nu s-a dat termen in acest proces, el a decis sa micsoreze pensia la 17% din salariul lunar. Intrebarea mea este daca a procedat corect, avand in vedere ca instanta nu s-a pronuntat in acest dosar? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:40, 14 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De regula, modificarea pensiei se dispune de la data depunerii actiunii, insa intr-adevar trebuie sa astepte solutia instantei, nu sa modifice el discretionar!
Poate fi executat silit insa in ipoteza in care i se va admite actiunea va fi indrituit sa obtina intoarcerea executarii!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu a procedat corect, numai ca e clar ca i se va accepta cererea si trebuie sa fi dat niste bani inapoi sau sa va dea mult mai putin in viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere Lumi20 Lumi20 Buna ziua! Am un copil de 14 ani iar tatal lui este obligat prin sentinta judecatoreasca la plata pensiei de intretinere in procent de 25% din salar. Desi, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mateiniko mateiniko Buna ziua.am si eu o intrebare referitoare la micsorarea pensiei alimentare.Sunt recasatorita urmeaza sa am un copil ,in momentul de fata platesc pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ramo79na ramo79na Buna ziua, Sunt divortata de tatal copilului meu, in varsta de 9 ani, iar copilul mi-a fost incredintat mie. Tatal plateste pensie alimentara. Peste 3 luni, ... (vezi toată discuția)