avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Imi poate spune si mie cineva ce inseamna la acest ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Imi poate spune si mie cineva ce inseamna la acest proces solutiile date?

Imi poate spune si mie cineva ce inseamna la acest proces [ link extern ]
deciziile luate pe 12 respectiv 13 a 12? Va fi trimis dosarul inapoi la Curtea de Apel Bacau?
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2022
utilizator16eu, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:14, 17 Decembrie 2022
Nu. Dosarul va fi trimis catre Inalta Curte de Casatie si Justitie care va decide care va fi instanta competenta sa judece dintre cele 2. In data de 13 instanta a completat dispozitivul cu mentiunea ca declina dosarul catre Curtea de Apel Bacau si astfel fiind ivit conflictul de competenta ditre cele 2 instante, Inalta Curte se va pronunta mai intai asupra dezlegarii conflictului de competenta iar dupa aceasta decizie dosarul se va trimite direct de la Inalta Curte la instanta investita sa judece.
În copilărie intram des în conflict „de competență” cu fratele meu, când ne trimitea mama după pâine. Eu zicem că nu este treaba mea și arătam spre frate-meu. El zicea că nu e rândul lui și arăta spre mine. Conflictul acesta negativ era soluționat (cu celeritate!) de „instanța superioară și comună” nouă, celor doi plozi aflați în conflict (mama).

Cam așa e și-n speța dvs.

Două instanțe și-au declinat reciproc competența de a soluționa același proces. Curtea de Apel a considerat că este competent Tribunalul, iar Tribunalul, la rândul lui, a considerat că este competentă Curtea de Apel.
Astfel s-a ivit un conflict negativ de competență
Acest conflict va fi soluționat de instanța superioară și comună celor două instanțe aflate în conflict. În speță, aceasta este I.C.C.J. (deci, în primul pas, dosarul va pleca spre ICCJ). Ea va hotărî care dintre instanțe este competentă să judece și va trimite dosarul către instanța pe care o va stabili ca fiind competentă.
Hotărârea (regulator de competență) se dă în camera de consiliu, fără citarea părților și este definitivă (și, bineînțeles, obligatorie, în sensul că, instanța investită printr-un regulator de competență nu mai poate invoca propria necompetență).
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Decembrie 2022
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna ? - ce a dispus instanța de judecată oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Ieri managerul institutiei in care lucreaza sora mea a avut un proces. La Termenul de judecata din ziua de ieri s-a discutat ... (vezi toată discuția)
Procedura de continuare a unui proces trimis de tribunal la curtea de apel si retrimis la tribunal border2013 border2013 1) la Tribunal s-a admis necompetenta materiala si s-a transmis dosarul la Curtea de apel. 2) Curtea de Apel scoate de pe rol dosarul si il trimite la ... (vezi toată discuția)
Suspendare - conflict negativ de competenta bogdan77m bogdan77m Buna ziua! Pot eu in calitate de parat (intimat) sa solicit suspendarea cauzei pe motivul ca 2 instante ( o judecatorie si un tribunal contencios) hotarasc ca ... (vezi toată discuția)