avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Pentru că fiul meu nu îndeplinea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Pentru că fiul meu nu îndeplinea condițiile pentru ...

Bună ziua!
Pentru că fiul meu nu îndeplinea condițiile pentru cumpărarea unui apartament prin credit ipotecar, am cumpărat eu apartamentul prin credit ipotecar. Mai am de plătit 5 ani rate. Fiul meu locuiește și are reședința la apartamentul cumpărat pe numele meu. Pot încheia un contract de închiriere cu chiria zero, având în vedere că e fiul meu și am cumpărat apartamentul pentru el. Îmi trebuie acest contract pentru a putea plăti energia electrică cu 0,68 lei și pentru a doua locuință conform legii . 357/2022.
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 15:43, 15 Decembrie 2022
nu exista contract d einchiriere cu chirie 0, ala e contract de comodat.
Nu va trebuie niciun contract, dvs compl;etati o declaratie pe proprie raspundere ca locuiti si doriti plafonarea la adresa unde locuiti
Si asta inseamna ca i sa plateasca 1,3 lei/kwh unde locuieste acum, daca si aceasta casa este pe numele sau.
Trebuie sa intrebe fiul la furnizor daca poate face contract cu ei in baza unui contract de comodat ( in cazul contractului de inchiriere nu cred ca merita deranjul, ce economisesti la energie electrica platesti impozit la stat pentru chirie, poate si mai mult...)

gi-jane2 a scris:

nu exista contract d einchiriere cu chirie 0, ala e contract de comodat.
Nu va trebuie niciun contract, dvs compl;etati o declaratie pe proprie raspundere ca locuiti si doriti plafonarea la adresa unde locuiti

Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2022
Ionut.ion, utilizator
nu, daca ai 2 locuri de consum, declari la care vrei plafonarea. Fiul va plati la 1.3, dar probabil ca oricum consuma.
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2022
gi-jane2, moderator
Din ce am inteles eu... plafonarea se face in functie de un anumit consum si ce este intre 255 si 300kwh se plateste la 1/3 lei, intre 101 si 255 la 0,8 lei si sub 100 la 0,68 lei/kwh.
Acum sa vada si domnii unde au un consum sub 300 kwh ( de fapt 255 pentru a plati 0,8 lei/kwh si diferenta pana la 300 la 1,3 lei kwh) si sa declare acel loc de consum si in partea cealalta sa plateasca 1,3 lei kwh
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2022
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretul plafonat al energiei electrice calculat separat pentru fiecare luna? mamaleone mamaleone Nelamurirea mea este legata de pretul plafonat al energiei electrice. Concret in luna ianuarie 2023 am avut consum de 103 kWh iar in februarie 2023 85 kWh. ... (vezi toată discuția)
Calcul consum mediu lunar 2021 energie electrica eronat bogdan.sb bogdan.sb Buna ziua, am urmatoarea speta, referitor la calcului consumului mediu de energie electrica, pentru anul 2021, pentru un loc de consum (implicit a pretului ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! vă rog să mă ajutați cu următoarea situație: ... SorinaM1234567 SorinaM1234567 Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu următoarea situație: Facturarea energiei pentru mai multe blocuri care fac parte dintr-un ansamblu ... (vezi toată discuția)