sa depus o plangere impotriva mea la politie si imediat a inceput urmarire penala.am fost chemat la politie sa dau declaratie...timp de 6 luni nu am primit nici o veste abia dupa aceea am fost chemat la un procuror care mia aratat dosaru penal si mia adus la cunostiinta fapta facuta...au mai trecut iar inca 3 luni si mia venit o scrisoare in care ma informa ca sunt scos din urmarirea penala dar trebuie sa platesc o amenda de 1000ron si 100ron cheltuieli cu judecata sau asa ceva....
ce se intampla daca nu o platesc?sau cel putin nu in viitoru apropiat pentru ca sunt elev si nam nici o sursa de venit(doar alocatia umilitoare)
in ordonanta primita acasa nu scrie nimic de vreu termen limita...care ar putea fii??
Ma scuzati, amenda asta nu se prescrie in 1 an de zile, conform codului penal? nu cunosc nici un act normativ ca prescrierea sa poate fi prelungita cu ina 3,5 ani,etc....intreruperea termenului se aplica altora amenzi...alea de circulatie..
daca nu platesti amenda administrativa ,ati vine la taxe si impozite si ramane acolo pana o platesti. daca nu aveti bunuri pe numele dvs nu va poate executa silit. asa ca va ramane la financiar amenda pana va ganditi sa o platiti.nu stiu daca dupa o perioada de ani se mai prescrie. dar nu vi se poate intampla nimic. am si eu mai multe amenzi si stiu ca nu ati face nimic.
Amenda penala
alinbaciut
Buna ziua,
am primit o amenda penala in urma unui proces,in valoare de 3000 lei.Momentan nu am fonduri pt a o achita.Ce se poate intampla? Se poate transforma ... (vezi toată discuția)