avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog un raspuns : Vreau sa dezmostenesc unul dintre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog un raspuns : Vreau sa dezmostenesc unul dintre copii . ...

Va rog un raspuns : Vreau sa dezmostenesc unul dintre copii . Dupa Noul Cod Civil sa introdus si dezmostenirea totala a unui urmas , respectiv art.1074,1075,1975 . Unul dintre articole spune ca pot sa dezmostenesc ,"in mod direct si explicit " un urmas. Din consultarile facute la mai multi notari, avocati nu am gasit un raspuns unanim referitor la aceasta speta. In fapt .o cunostinta a dezmostenit pe unul dintre copii definitiv ,dupa aceasta noua lege , care este raspunsul adevarat ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:39, 20 Decembrie 2022

Cu stima. In opinia mea , mostenitorii stiu ca eu am in proprietate un autoturism . Dar, decedatul mai are si o proprietate in alt oras de care nu stie nimeni dintre mostenitori. Sau se fac ca nu stiu , iar cel dezmostenit nu stie nici atât . Mostenitorii legali sunt de buna credinta si nu stiu de proprietatea mea. Ai acuza de asta, ca nu stiu , nu cred ca este legal , ca poate nici nu stiu .

Imi cer scuze , pentru expunerea de idei personale ,dar asa vad eu situatia. A te baza pe " declaratia pe propria raspundere " ,pe care o dau mostenitorii la notar este o greseala fatala .
Va multumesc .

raluk0207 a scris:

Nu se "culeg" de nicăieri.
Proprietățile defunctului sunt cele declarate de mostenitori, pentru care vor prezenta actele de proprietate

banuiesc ca o sa gaseasca in casa in care locuiti actele acelei proprietati sau vor veni instiintari privind restante de plata, asa ca in timp vor afla.
Atunci vor dezbate succesiunea sau vor face o suplimetare daca au dezbatut deja,
Nu e o greșeală fatala, pentru ca notarul nu are în atribuții efectuarea cercetărilor privind bunurile deținute de fiecare defunct.
Moștenitorii întra pe ușa biroului notarial si solicita în scris dezbaterea succesiunii în ideea de a obține un act de proprietate pentru bunul respectiv.
Deci este 100% declarația lor.
În plus, nu exista o evidenta la nivel național cu proprietățile pe care le are o persoană. Și cum acestea pot fi oriunde în țară, in orice sat, comuna sau oras, e ca și cum ai cauta acul în carul cu fân.
A ascunde de moștenitorii direcți proprietățile pe care le ai, este cel puțin bizar. Din orice punct de vedere.
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2022
raluk0207, utilizator
se declara la primarie in vederea impozitarii
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2022
gi-jane2, moderator
Dar publicitatea imobiliară se face prin cărțile funciare, la ANCPI.,

cris0811 a scris:

se declara la primarie in vederea impozitarii

Alte discuții în legătură

Dezmostenire DanCristian199 DanCristian199 Cand poate fi un urmaș dezmostenit? În ce fel isi poate pierde dreptul? Dacă părintele lasa averea în timpul vieții lui altcuiva,urmașul isi pierde ... (vezi toată discuția)
Testament hane hane cata putere legala are un testament privind impartirea bunurilor la mostenitorii rezervatari in cazul cand la unul din ei ni i se lasa nimic? (vezi toată discuția)
Dezmostenire miliuta miliuta Ce motive pot exista pentru a nu mai avea drepturi intr-un testament fiind in prima linie testamentara .Se pot ataca aceste motive ?Cum ?Multumesc (vezi toată discuția)