avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Actualmente platesc o pensie alimentara stabilita la min pe economie. Din februarie voi avea un alt copil si voi ramane in concediu de ingrijire a copilului timp de 2 ani.
Intrebarea mea este daca pe aceasta perioada de 2 ani mai trebuie sa platesc pensie alimentara?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: iris2344 , utilizator 09:13, 25 Ianuarie 2010
ralu_2008 a scris:

Dar acea pensie care cum spuneam e min pe ec, deci oricum modica o primeste parintele si nu copilul.

asta era si ideea...e dreptul copilului...mama copilului oare nu cheltuie bani pt a creste copilul?
pastrati legaturi personale cu copilul? cat de des va preocupati de starea copilului? in afara de pensie, ii mai cumparati: o jucarie, o hainuta, alimente?

Tocmai! Copilului ii se cumpara tot ce are nevoie (haine, jucarii nu mai e cazul)
Intrebarea mea era strict referitoare la pensia alim pe care nu vreau sa o mai dau mamei
Si crede-ma ca am motivele mele sa cred ca si acei "modici" banuti nu ajung la copil. Sper ca am lamurit si acest aspect!
aveti program de vizita stabilit prin hotarare? cat de des va vedeti copilul? dvs ii cumparati cele necesare sau mama copilului?
indiferent, plata pensiei trebuie sa o faceti, in caz contrat puteti fi acuzat de abandon de familie.
pt ca veti mai avea un copil, dupa nasterea lui, aveti posibilitatea legala sa introduceti actiune in instanta in vedere diminuarii cuantumului pensiei de intretinere...maxim 1/3 din salariul minim pe economie...adica 1/6 pt fiecare....daca vi se pare ca dati prea multi banuti pt primul copil.
pacat!
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2010
ralu_2008, utilizator
Pt. tudor_mihai
Daca in prezent platiti pensia de intretinere raportal la salariul minim pe economie, la nasterea celui de-al doilea copil puteti solicita instantei reducerea acestui cuantum. Avand in vedere ca intentionati sa intrati in concediu pentru ingrijire copil, indemnizatia pe care o veti primi nu va putea fi retinuta de catre instanta ca baza de calcul a obligatiei de intretinere, aceasta intrand in categoria sumelor cu destinatie speciala ce nu pot fi urmarite pentru nici un fel de datorii.

Pt ralu_2008
Legaturile personale cu copilul si pensia de intretinere sunt doua chestiuni distincte. Din moment ce obligatia de intretinere a fost stabilita de catre instanta in bani si nu mixt (in natura si in bani), raportat la veniturile realizate, cel ce plateste nu poate fi invinuit ca pe langa bani, fie ei "modici", nu mai contribuie cu jucarii, hainute si alimente.
Mutumesc m_ella2005
Legaturile personale cu copilul si pensia de intretinere sunt doua chestiuni distincte. Din moment ce obligatia de intretinere a fost stabilita de catre instanta in bani si nu mixt (in natura si in bani), raportat la veniturile realizate, cel ce plateste nu poate fi invinuit ca pe langa bani, fie ei "modici", nu mai contribuie cu jucarii, hainute si alimente.

1. da...pensia e o obligatie...legaturile sunt un drept...stiu
2. userul a afirmat intr-un mesaj anterior ca se cumpara cele trebuincioase copilului. am boldit intrebarile pt ca eventualele raspunsuri mai aduceau un plus de lamurire a situatiei de fapt.
3.parintele caruia nu i s-a incredintat copilul este obligat doar la pensie si nu la alte chelt suplimentare...stiu si asta.
va recomand, totusi, sa cititi toate mesajele ca sa va dati seama de ce se adreseaza unele intrebari.

pe perioada cat veti primi indemnizatia pt cresterea celui de-al doilea copil, trebuie sa platiti pensie si pt primul...obligatoriu si pe aceasta perioada....pana la majorat. chiar daca parintele caruia nu i-a fost incredintat copilul spre crestere si educare nu are niciun venit plateste pensia de intretinere stabilita fctie de venitul minim pe economie.
se pare ca, daca veti primi indemnizatie pt al doliea copil...va intrebati daca va trebui sa achitati pensia primului din indemnizatia celui de-al doilea? se pare ca da...pana la urma statul va plateste sa aveti grija de un copil, iar din aceste venituri tb sa platiti si pt primul copil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2010
ralu_2008, utilizator

Alte discuții în legătură

Tutela totala pilbak tunde pilbak tunde as vrea sa stiu cum pot obtine tutela totala a copilului minor,avand in vedere ca tatal nu plateste pensia alimentara ,desi am depus o plangere penala la ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori katy_katalina89 katy_katalina89 buna ziua am si eu o intrebare:sunt casatorita din 2009,in urma casatoriei a rezultat un copil minor.Sotul meu in 2010 lucra la ISU,in decembrie 2010 a plecat ... (vezi toată discuția)
Custodie copil elly_nena elly_nena buna seara si ma iertati de deranj as vrea sa va cer un sfat ajutorul daca puteti e o problema delicata despre un copil abandonat de mama ramas in custodia ... (vezi toată discuția)