Legaturile personale cu copilul si pensia de intretinere sunt doua chestiuni distincte. Din moment ce obligatia de intretinere a fost stabilita de catre instanta in bani si nu mixt (in natura si in bani), raportat la veniturile realizate, cel ce plateste nu poate fi invinuit ca pe langa bani, fie ei "modici", nu mai contribuie cu jucarii, hainute si alimente.
1. da...pensia e o obligatie...legaturile sunt un drept...stiu
2. userul a afirmat intr-un mesaj anterior ca se cumpara cele trebuincioase copilului. am boldit intrebarile pt ca eventualele raspunsuri mai aduceau un plus de lamurire a situatiei de fapt.
3.parintele caruia nu i s-a incredintat copilul este obligat doar la pensie si nu la alte chelt suplimentare...stiu si asta.
va recomand, totusi, sa cititi toate mesajele ca sa va dati seama de ce se adreseaza unele intrebari.
pe perioada cat veti primi indemnizatia pt cresterea celui de-al doilea copil, trebuie sa platiti pensie si pt primul...obligatoriu si pe aceasta perioada....pana la majorat. chiar daca parintele caruia nu i-a fost incredintat copilul spre crestere si educare nu are
niciun venit plateste pensia de intretinere stabilita fctie de venitul minim pe economie.
se pare ca, daca veti primi indemnizatie pt al doliea copil...va intrebati daca va trebui sa achitati pensia primului din indemnizatia celui de-al doilea? se pare ca da...pana la urma statul va plateste sa aveti grija de un copil, iar din aceste venituri tb sa platiti si pt primul copil.