avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Actualmente platesc o pensie alimentara stabilita la min pe economie. Din februarie voi avea un alt copil si voi ramane in concediu de ingrijire a copilului timp de 2 ani.
Intrebarea mea este daca pe aceasta perioada de 2 ani mai trebuie sa platesc pensie alimentara?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: iris2344 , utilizator 09:13, 25 Ianuarie 2010
buna ziua ,amcitit pe forum ,ca un parinte ,chiar decazut din dr. parintesti ,este obligat sa plateasca pensie ali. ,ce art .de lege prevede ac. lucru?

Intrebare :un parinte chiar decazut din dr. parintesti ,este obligat sa plateasca pensie alim.Ce art. de lege prevede ac.,Multumesc anticipat

cum poate si de catre cine poate fi pedepsita mama care in repetate randuri il impiedica pe tatal sa-si vada copilul(exista hot definitiva pe care mama n-o respecta, ascunzand copilul,plecand di domiciliu ,cand este ora la care tb sa vina tatal ,nu raspunde la scrisori,tel
ca un parinte ,chiar decazut din dr. parintesti

tocmai...decazut din drepturi parintesti, nu absolvit de obligatia de a plati pensia. un copil trebuie crescut, ingrijit...etc.

daca o mama impiedica tatal sa vada copilul conform programului, acesta din urma se poate adresa organelor abilitate intrucat mama nu respecta hotararea judecatoreasca.

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2010
ralu_2008, utilizator
Buna ziua ,teoretic aveti dreptate ,ca "ORGANELE"abilitate tb. sa intervina ,dar cred ca ac. organe sunt teribil de greu de gasit.Eu am apelat la toate si nu s-a rezolvat nimic.Va rog sa ma ajutati dvs.poate asa voi avea sanse mai mari.Va multumesc
Cred ca legiuitorul roman n-a prevazut sanctiuni si pt. mama vinovata ,in schimb pt. tata,nu s-a jenat sa o faca.Oare printre legiuitori nu sunt si tati care sunt impiedicati sa-si vada copiii?.Si ce fac in ac. cazuri,modifica legile?Chiar ne ia toata lumea drept fraieri si ca nu stim cum se ia o hotarare(si culmea se mai si uzeaza termenul "in interesul minorului).care interes al minorului ?,ca la3-4 ani ac. nu stie ce e bine pt. el si cea care hotaraste pt. "binele lui"este mama ajutata de legi si de organele abilitate.dar traim in R

Alte discuții în legătură

Tutela totala pilbak tunde pilbak tunde as vrea sa stiu cum pot obtine tutela totala a copilului minor,avand in vedere ca tatal nu plateste pensia alimentara ,desi am depus o plangere penala la ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori katy_katalina89 katy_katalina89 buna ziua am si eu o intrebare:sunt casatorita din 2009,in urma casatoriei a rezultat un copil minor.Sotul meu in 2010 lucra la ISU,in decembrie 2010 a plecat ... (vezi toată discuția)
Custodie copil elly_nena elly_nena buna seara si ma iertati de deranj as vrea sa va cer un sfat ajutorul daca puteti e o problema delicata despre un copil abandonat de mama ramas in custodia ... (vezi toată discuția)