avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... De când începe valabilitatea unui contract? Un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

De când începe valabilitatea unui contract? Un contract de utilități poate fi valabil retroactiv, ...

Bună ziua! Un contract de utilități poate fi valabil retroactiv, înainte de data redactării lui? Întreb pentru ca mi s-a încheiat un contract de gaze în 29.Dec 2021 și îmi spune ca este valabil din Ian. 2021.Se poate asa ceva? Va mulțumesc pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 20:04, 20 Decembrie 2022
Probabil este o eroare de redactare Contractul incheiat in 29 decembrie 2021 are valabilitate incepand cu ianuarie 2022.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Decembrie 2022
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Asa consider și eu ca ar fi fost corect, dar nu, mi se cere sa plătesc o diferență la facturile deja plătite pe anul 2021,cu acest contract redactat în 29.12.2021,care are alte clauze și impune o diferență de plata pe care ei o numesc regularizare, adică facturile erau mai mari și ei au oprit mai puțin conform unui contract valabil pana în cel emis în 29 Dec 2021.
Nu poate fi legal deoarece in decembrie nu poate fi inregistrat un contract prin care sa se impuna obligatii de plata anterioare
Mulțumesc!
Buna seara,

Contractul perfectat nu poate avea efecte retroactive, intrucat acesta este in vigoare de la data semnarii lui.

Legea civila nu retroactiveaza, prin urmare, nu pot fi stabilite raporturi juridice pentru trecut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 263/2010 dorinar dorinar Buna ziua, As dori sa stiu daca legea 263/2010 se aplica retroactiv. Daca eu nu am avut contract cu casa de pensii, voi fi obligata , prin legea 263/2010, ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract - inainte de expirare contract ? sau se poate si dupa implinirea termenului de executare ? muraruelena muraruelena Se poate prelungi un contract de distribuire reviste ( achizitie directa ) printr-un act aditional: - inainte de expirare contract ? sau - se poate si ... (vezi toată discuția)
Modificare preț eon bună ziua. la 1 septembrie 2022 eon m-a notificat că începând ... AdDel AdDel Bună ziua. La 1 septembrie 2022 Eon m-a notificat că începând cu data de 1 octombrie 2022 va modifica (majora) prețurile la gaz și energie electrica din ... (vezi toată discuția)