avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Ma puteti ajuta cu niste sfaturi privind obiectiuni la ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Ma puteti ajuta cu niste sfaturi privind obiectiuni la raportul ...

Ma puteti ajuta cu niste sfaturi privind obiectiuni la raportul de expertiza ? Obiectiunile trebuiesc dovedite cu documente? Exista vreun model anume? Le pot trimite pe email?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:23, 21 Decembrie 2022
Oboectiunile la expertiza pot fi ridicate de catre partea interesata si legal motivate
Atat timp cat dv nu comunicati concret natura expertizei,obiectivele acesteia,este imposibil de dat raspuns la obiect
Este vorba despre o expertiza medico legala pe baza documentelor dispuse de catre organele de cercetare penala pt a clarifica un malpraxis medical in care eu sunt partea reclamanta
Expertizele medico-legale se efectueaza numai in cadrul IML teritorial sau central.
Trebuie vazute obiectivele stabilite de procuror pentru expertiza si modul cum se raspunde de catre experti la obiectivele formulate.
Puteti cere o consultanta contra cost la un expert din cadrul IML.
Aveti dreptul sa solicitati expert parte care sa verifice responsabil obiectivele expertizei si sa hotarasca strategia de reprezentare si de aparare a intereselor dv
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ynocentta Sunteti in eroare a nu stiu cata oara. Este frumos sa dam sfaturi, daca se poate asa cum ar dori utilizatorul, dar corect este sa fim in acord cu legislatia.
Expertul parte nu apara interesele partii care l-a desemnat si platit. Acesta trebuie aprobat de organul judiciar, la cererea partii care l-a nominalizat si participa la expertiza impreuna cu expertul desemnat, are la ddispozitie aceleasi documente ca acesta, tine cont de aceleasi acte normative pentru domeniul de expertiza. Daca este de acord cu concluziile din raportul de expertiza intocmit de expertul desemnat, semneaza documentul alaturi de expertul desemnat. Daca nu este de acord cu expertul desemnat, expertul parte intocmeste un raport separat in care mentioneaza documentat, cu referire la art. de lege si documente certe, motivul pentru care nu este de acord cu concluziile raportului. Rapoartele se depun la dosarul cauzei.
Pentru consiliere, partile in dosar, angajeaza separat (nu trebuie aprobat de organul judiciar), contracost, un consilier. Acesta poate sfatui legat de observatii la raportul de expertiza si apara interesele partii care l-a angajat. Nici acest expert nu risca sa-si piarda autorizatia, motiv pentru care sfaturile sale sunt tot in acord cu legea.

Alte discuții în legătură

Semnatre expertiza - expert consilier SorinIo SorinIo Acum ceva timp am fost numit de instanta ca expert contabil intr-o cauza penala. Am facut lucrarea si acum trebuie sa o aduc la cunostinta expertilor ... (vezi toată discuția)
Ce este interzis unui consilier expert să facă viculean viculean Ce îi este permis și ce nu unui expert parte (consilier expert) în cazul unei expertize dispuse de organul de cercetare penală: - să comenteze cu partea ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila judiciara Alexandru Georgescu Alexandru Georgescu Expertul contabil numit de instanta este obligat sa accepte in raportul sau opinia separata a Consilierului parte ( expert contabil)? (vezi toată discuția)