avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eliberare certificat de calitate de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eliberare certificat de calitate de mostenitor

Se poate elibera certificat de calitate de mostenitor daca 2 din 12 mostenitori nu sunt de acord si solicita amanari . Daca la noul termen un alt mostenitor cere amanare, si tot asa, cand si cum vom putea obtine certificatul de calitate? Fara el nu putem aduna masa succesorala pe care notara refuza sa o verifice integral pentru ca sunt prea mult locuri in care trebuie sa caute. Ni s-a spus ca nici instanta nu ne va da certificat de calitate. In aceste conditii cum putem sa completam masa succesorala?
Va multumesc mult.
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2022
Tamcor, utilizator
Buna ziua,
Corect: instanta nu elibereaza certificat de calitate de mostenitor.
Daca nu se prezinta toti mostenitorii la notar, va trebui sa dezbateti succesiunea pe calea unei actiuni in instanta.
Multumesc. La instanta ce posibilitati avem sa adunam masa succesorala? Nu avem informatii si am vrea sa intrebam la cat mai mult institutii. Ne adresam instantei? Avem vre-o 20 de verificat.
Faceti adrese catre insstitutiile respective.
Ar fi bine ca toate demersurile sa le faceti cu ajutorul unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune: instanta sau notar? mioara2012 mioara2012 Buna ziua. Va rog daca poate cineva sa ma ajute cu o informatie. Tata a murit in iunie 2013. Concubina cu care a trait mai multi ani, mi-a spus ca tata, ... (vezi toată discuția)
Succesiune. cont bancar ContSters267790 ContSters267790 a murit socrul meu si consoarta a gasit/aflat ca are un cont la o banca romaneasca cum aflu soldul contului respectiv? nu de alta ......dar ma gandesc la ... (vezi toată discuția)
Bună seara! tatăl meu a decedat luna trecută. sunt singurul ... Enea Ionela Alina Enea Ionela Alina Bună seara! Tatăl meu a decedat luna trecută. Sunt singurul copil și trăiește și mama. Am vrea să facem succesiunea după tata dar el nu a făcut ... (vezi toată discuția)